Pogajanja o sklenitvi sporazuma o prosti trgovini med EU in Tajsko – poziv podjetjem za posredovanje interesa

petek, 01. marec 2013

Panožna združenja v okviru Gospodarske zbornice Slovenije in podjetja, ki so že prisotna na trgu Tajske, ter podjetja, ki prisotnost načrtujejo v bodočnosti, pozivamo k posredovanju interesa za ukinitev carinskih dajatev pri uvozu blaga s strani Tajske ter interesa za ukinitev carinskih dajatev pri uvozu blaga s strani EU (vključno z navedbo 8-mestne tarifne številke). Podjetja oz. panožna združenja tudi naprošamo, da nas seznanijo, s kakšnimi trgovinskimi ovirami se srečujejo pri dostopu na trg Tajske, katere bi lahko izpostavili v okviru pogajanj.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo nato na podlagi posredovanega interesa Evropski komisiji, ki se na strani EU s Tajsko pogaja v imenu vseh držav članic, posredovalo seznam proizvodov, za katere Slovenija želi boljše pogoje v trgovanju s Tajsko.

Naprošamo vas, da informacije o interesu posredujete kontaktni osebi: Mojci Plaznik, Sektor za internacionalizacijo v Direktoratu za turizem in internacionalizacijo, tel. 01 400 33 96, e-mail: mojca.plaznik@gov.si.