Poljska bo oktobra gostila največji svetovni kozmetični sejem WeCosmoprof

petek, 02. oktober 2020


Poljska bo oktobra gostila naslednjo prireditev WeCosmoprofa, največjega kozmetičnega sejma na svetu. Po navedbah poljskega razvojnega ministrstva bo dogodek poljskim kozmetičnim podjetjem omogočil povečanje naročil.

Sejem, ki naj bi potekal v digitalni obliki zaradi pandemijo COVID-19, bo poljskim podjetnikom ponudil  priložnost, da okrepijo trgovinske odnose s kupci in vzpostavijo nove stike, so sporočili z ministrstva.

Kozmetični sektor na Poljskem je eden največjih izvoznikov poljskih izdelkov in kljub pandemiji izvoz kozmetike s Poljske še vedno raste. Po podatkih Centralnega urada za statistiko (GUS) se je prodaja tujih kozmetičnih izdelkov v tujini od januarja do julija 2020 povečala za 6 odstotkov.

Strokovnjaki ministrstva so povedali, da se je panoga zelo hitro odzvala na nedavne tržne spremembe in izkoristila nove izvozne priložnosti ter znatno povečala dobavo na težke trge, do katerih je prej imela manj dostopa. Tako se je na primer izvoz na Švedsko in Dansko povečal za 16 odstotkov, v Švico pa za več kot 80 odstotkov.

Na prejšnji prireditvi sejma WeCosmoprof, ki je prav tako potekal na daljavo, je junija sodelovalo več kot 3000 razstavljavcev in več kot 40.000 trgovcev.

Pripravilo:
Društvo in poslovni klub Triglav - Rysy
E: triglav.rysy@gmail.com