Poljska - dežela priložnosti: Posebno povabilo na poljsko - slovenski poslovni forum

torek, 22. september 2015

Ali se zavedate potenciala in priložnosti, ki ga ponuja skoraj 40-milijonski poljski trg?
Iščete svojo priložnost na enem od najhitreje rastočih evropskih trgov?
Vas zanima druženje z vodstvenimi delavci pomembnih poljskih podjetij?
Vas zanima, kako vstopiti na poljski trg?

 

Vse to in še mnogo več lahko izveste 28. in 29. septembra 2015 na dogodkih, namenjenih odprtju novih poglavij v sodelovanju med Slovenijo in Poljsko v okviru obiska državne podsekretarke z Ministrstva za zunanje zadeve Republike Poljske Katarzyne Kacperczyk, ki jo bodo spremljali predstavniki številnih poljskih podjetij, med drugim s področja FMCG, zelene tehnologije, energetike, kmetijsko-živilske industrije, turizma ter kapitalskih in finančnih institucij.

 

V torek, 29. 9. 2015, bo od 9.00 do 14.00 v Austria Trend potekal Poljsko-slovenski gospodarski forum, posvečen predstavitvi poljskega gospodarstva, možnostim za razvoj dvostranskega sodelovanja ter srečanjem B2B.

 

V ponedeljek, 28.09, ob 18.30 vabljeni v Mesto oblikovanja v Ljubljani tudi na okroglo mizo o lastninskem preoblikovanju podjetij in naložbenih priložnostih na Poljskem in v Sloveniji, kjer bomo gostili predstavnika Varšavske borze, največjega poljskega investitorja v Sloveniji ter priznane finančne svetovalce.

 

Podroben program dogodkov ter seznam in predstavitev poljskih podjetij je na voljo na tej povezavi. Prijavo na srečanja B2B kot tudi na vse ostale spremljajoče dogodke lahko opravite tukaj. Udeležba je brezplačna.

 

Svojo prisotnost lahko potrdite tudi na elektronski naslov bogumila.plachtej@msz.gov.pl ali telefonsko številko 01/436-54-50.
Vsi dogodki bodo potekali v angleškem jeziku. V kolikor bi pri pogovorih B2B potrebovali prevajanje v poljski jezik, vam bomo omogočili pomoč najboljših študentov polonistike s Filozofske fakultete v Ljubljani. Skupaj se veselimo novih spoznanj in izmenjave izkušenj, zato vas vabimo, da se nam pridružite.

 

Veleposlaništvo Republike Poljske v Ljubljani v sodelovanju z Oddelkom za gospodarsko sodelovanje Ministrstva za zunanje zadeve Republike Poljske ter slovenskimi partnerji pripravlja 28.-29. 9. 2015 v Ljubljani Poljsko-slovenske poslovne dneve.
V okviru omenjenega dogodka predvidevamo med drugim uradni gospodarski forum, strokovne posvete, študijske obiske in srečanja B2B. Udeleženci teh srečanj bodo poljski in slovenski poslovneži, predstavniki institucij iz poslovnega okolja, novinarji, pa tudi predstavniki državne in lokalne uprave. Naš namen je nadgradnja klasičnega izvozno-uvoznega poslovanja z investicijskimi vlaganji, pa tudi s skupnimi nastopi na tretjih trgih.

 

V ponedeljek, 28. 9. 2015, organiziramo okroglo mizo o lastninskem preoblikovanju podjetij in naložbenih priložnostih na Poljskem in v Sloveniji ter druženje; v torek, 29. 9. 2015, pa Poljsko-slovenski gospodarski forum, posvečen predstavitvi poljskega gospodarstva, možnostim za razvoj dvostranskega sodelovanja ter srečanjem B2B.

 

Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi vsa zainteresirana slovenska podjetja na  dogodke v okviru Poljsko-slovenskih poslovnih dni (program je objavljen na spletnem portalu http://polandb2b.talkb2b.net/). Veseli bomo vašega sodelovanja!
V kolikor menite, da je udeležba na omenjenem dogodku v interesu čim večjega števila slovenskih podjetij, vam bomo hvaležni, če jim boste po svoji presoji posredovali naše povabilo k sodelovanju.

 

Slovenska podjetja se lahko prijavite preko spletnega portala http://polandb2b.talkb2b.net/ ali pa na na mail ga. Bogumiłe Płachtej Pavlin (Bogumila.Plachtej@msz.gov.pl), Politično-ekonomski oddelek, Veleposlaništvo Republike Poljske, Bežigrad 10, 1000 Ljubljana, Slovenia; tel: +386 1 436 54 61, faks: +386 1 436 25 21, spletna stran: www.lublana.msz.gov.pl.

 

Razpored skupin poljskih podjetij na gospodarskem forumu po sektorjih:

Skupina

Seznam podjetij

Področja

Skupina nr 1:

Zelene tehnologije

 

Aquatech, Polmot holding-Ursus, SEO, Bioten, Impression, Enerko Energy, Biko Serwis, Bioten, Energy Data Lab, Hydroergia, KIPI, PHU Cargaz, Redor, Seen, Solcraft, CWD

Promocija pospeševalnika in tehnologije, ki jih ponuja sektor zelene tehnologije na Poljskem, iskanje možnosti za sodelovanje pri  javno-zasebnih projektih (posodobitev vodne infrastrukture, energije, toplotna posodobitev, itd), vzpostavitev stikov z institucionalnimi akterji

Skupina nr 2:

Energetika

Gaz system, Elektrobudowa, Torpol, Energia dla firm, Geofizyka Kraków, Lotos, CDRiA, ZUE

Dialog s poslovnimi partnerji in razprava o načrtih razvoja energetske infrastrukture.

Skupina nr 3:

Promet, infrastruktura

TINES,  ZUE

Predstavitev ponudbe ponudnikom in naročnikom, ki se ukvarjajo z modernizacijo in gradnjo infrastrukture

Skupina nr 4:

Kmetijstvo, prehrambena industrija

 

Fresh Food Polska,  Resorce Partners,Polfrut, , Nattan, Amplus, +H2O

Spodbujanje sodelovanja v agroživilstvu, predstavitev tehnoloških rešitev predelave hrane, razprava o ovirah / težavah za razvoj sodelovanja

Skupina nr 5:

Banke, finančna podjetja

GPW, KUKE, Deloitte, InnovaCapita

Sodelovanje na področju investicij, promocija tehnoloških rešitev v plačilnem prometu

Skupina nr 6:

Inovacije, svetovanje, izobraževanje

EPRD

Razvoj znanstvenega sodelovanja, možnosti za razvoj skupnih projektov

Skupina nr 7:

IT/ICT, kreativna industrija  

Sprint, Forprogres

IT, tehnološke rešitve

Skupina nr 8:

Kozmetika in nega

 Meden-Inmed, Dermaglin, Inglot

Predstavitev panoge nege in kozmetike

Skupina nr 9:

industrija

Concession Polska, Ferro, Art.-Metal, Stomil, Control

Možnosti za vsestransko sodelovanje

Skupina nr 10:

Lokalna in javna uprava, regije

UMarsz Zachodniopomorskie, ARAW (Wrocław), Umsta Łodzi, Umsta st Warszawy, MSP,  MŚ, MIR (tbc) PAIIZ (tbc), SEO

Razvoj regionalnega sodelovanja, možnost na področju skupnih projektov: kultura, infrastruktura.

 

Vabilo (pdf)