Pomagajmo zajeziti okužbe z virusom COVID-19

ponedeljek, 16. marec 2020

Hitro širjenje infekcij z virusom COVID-19 (koronavirus) tudi od podjetij zahteva odgovorno ravnanje ter temeljite ukrepe, tako v odnosu do poslovnih partnerjev, pa tudi do strank, sodelavk in sodelavcev.

Pomembno je, da vsi - podjetja in posamezniki - spoštujemo predpise in pogoje, ki sta jih uvedli Republika Avstrija in Republika Slovenija, in s tem ščitimo sebe in svoje okolje. Poslovni bonton bomo prilagodili situaciji. Osebne stike bomo zmanjšali na nujno potrebni minimum, ob srečanjih se ne bomo rokovali, ohranjevali bomo telesno distanco do sogovornic/sogovornikov.

Tudi v SGZ bomo po nuji razmer uvedli zmanjšano aktivnost v sodelovanju z našimi člani, za vas pa smo kot običajno na razpolago v delovnih urah po telefonu, preko e-maila ali telefaksa. Računamo, da bomo s temi ukrepi morali živeti nekaj tednov, pomembno bo, da se dobro pripravimo na čas po prenehanju posebnih ukrepov.

Gospodarski zbornici Avstrije in Slovenije redno obveščata o najnovejših ukrepih in možnostih pomoči podjetjem zaradi pričakovanih izpadov dohodkov. Informacije najdete pod www.wko.at oziroma www.gzs.si ter www.ozs.si, naši partnerji v Italiji pa pod www.sdgz.it ter www.hk-cciaa.bz.it.

Prosim vas, da pozorno spremljate te, pa tudi druge primerne informacijske kanale, npr. www.orf.at/corona/.

Spoštovane članice, spoštovani člani!

Vam, vašim družinam, prijateljem in znancem, želim, da boste čas dobro prestali in ga izkoristili za urejanje zadev, ki so sicer zaradi drugih nujnosti običajno na čakanju, morda prebrali kako knjigo, ki ste jo že dolgo želeli prebrati, ali posvetili pridobljeni čas družini.

Z optimizmom, novim zagonom, novimi idejami pa bomo po prebroditvi krize skupaj stopili spet v običajni poslovni vsakdan!

Benjamin Wakounig
predsednik SGZ in predsednik SPK (slovenskega poslovnega kluba) za Avstrijo

T: +43 (0)463 508 802
F: +43 (0)463 508 802 4
E: office@sgz.at