Ponovno odprtje dejavnosti od 4. maja: ukrepi, ki jih je treba sprejeti s posebno pozornostjo

ponedeljek, 04. maj 2020


Uredba Predsednika vlade z dne 26. aprila 2020 je razširila seznam sektorjev, ki bodo lahko ponovno zagnali svojo dejavnost od ponedeljka, 4. maja. To je v vsakem primeru podrejeno potrebi strogega izvajanja ukrepov za preprečevanje okužbe.

Kot smo že sporočili, so uredbi priloženi razni protokoli in pravila za preprečevanje okužbe, ki so posebej mišljeni za naslednje dejavnosti:

  • ukrepi za trgovske obrate
  • skupni protokol, ki ureja ukrepe za boj proti širjenju virusa covid-19 na delovnem mestu, podpisan 24. aprila 2020
  • skupni protokol, ki ureja ukrepe za boj proti širjenju virusa covid-19 na delovnem mestu za gradbišča, podpisan 24. aprila 2020
  • skupni protokol, ki ureja ukrepe za boj proti širjenju virusa covid-19 na delovnem mestu za promet in logistiko, podpisan 24. aprila 2020

Za vsako podjetje je bistvenega pomena, da prebere in razume vsebino ukrepov in protokolov ter v celoti izvaja, kar je v njih predvideno.

Uradno besedilo protokolov je na razpolago na spletni povezavi www.sdgz.it/nova-uredba-predsednika-vlade-dpcm-z-dne-26-aprila-faza-2/.
 
Pomembno
Zgolj uporaba maske (za enkratno ali večkratno uporabo), rokavic in gela za dezinfekcijo ne zadostuje! Predvideni so dodatni ukrepi, ki jih morajo vsa podjetja uporabiti za ponovni zagon ali nadaljevanje poslovanja.

Za varovanje svojega zdravja ter zdravja družinskih članov, sodelavcev, kupcev in dobaviteljev se je zato potrebno prilagoditi in izvajati predvidene ukrepe.

V primeru nadzora s strani pristojnih organov morate dokazati, da ste izpolnili svoje obveznosti in izvedli vse potrebne ukrepe.

Prilagamo obrazce, ki jih lahko prilagodite svojim potrebam na podlagi posebnih okoliščin in posebnosti vašega podjetja ter informativne napise, ki naj bodo izobešeni v notranjih prostorij in v zunanjosti vašega podjetja.

Želimo vsekakor poudariti, da je sprejetje zaščitnih ukrepov predvsem zdravstvena obveznost, ki varuje vas, vaše družinske člane in vse ljudi, s katerimi občujete. Predlagani obrazci so le v pomoč pri izvajanju ukrepov, ki jih morate uvesti ali ki jih že izvajate za varovanje zdravja.
 
Priloge

Dodatne informacije:
Slovensko Deželno Gospodarsko Združenje
E: info@sdgz.it