Ponudnik rešitev umetne inteligence Visimo izbran za projekt Coeus

torek, 07. julij 2020
 
Ameriški ponudnik rešitev umetne inteligence in strojnega učenja Visimo je bil izbran za projekt Coeus, v okviru katerega bo za ameriško obrambno ministrstvo zagotovil orodje za skupinsko delo.

Pri postopku izbire podjetja sta sodelovala Mreža za avtonomno raziskovalno sodelovanje (Autonomy Research Collaboration Network) in Raziskovalni laboratorij zračnih sil (Air Force Research Lab). Projekt Coeus je rezultat skupnih prizadevanj projektne skupine za umetno inteligenco ameriške vojske Army Futures Command (AFC AITF) in Skupnega centra za upravljanje s sredstvi za testiranje (TRMC). S projektom nameravajo izboljšati učinkovitost raziskovalcev in podatkovnih znanstvenikov na ameriškem ministrstvu za obrambo.


Foto: Visimo

Visimo bo odgovoren za razvoj spletnih strani in aplikacij, kibernetsko varnost in operacijske rešitve ter bo poročal uradu podsekretarja za obrambo za raziskave in inženiring (OUSD R&E). To naj bi pripomoglo k uvajanju nove TRMC-jeve platforme.

Podjetje bo prav tako v naslednjih dvanajstih mesecih v partnerstvu z AITF in Inštitutom za programsko opremo (SEI) na Univerzi Carnegie Mellon predstavilo prototip in primer R&D.

Izvršni direktor podjetja Visimo, James Julius, je dejal: "V čast mi je, da smo bili izbrani za sodelovanje z AITF pri razvoju tega projekta za Ministrstvo za obrambo. Visimo je bil ustanovljen za izgradnjo inovativnih platform in orodij za znanstvene podatke in vizualizacijo podatkov. Tako izvedba projekta Coeus za AITF povsem uteleša našo vizijo podjetja."

Podjetje Visimo s sedežem v Pensilvaniji je osredotočeno na zagotavljanje sistemov poslovne inteligence in analitike za hitrejše odločanje. Podjetje na svoji spletni strani navaja, da je pripomoglo malim in srednje velikim podjetjem, da so povečala letne prihodke od 28% do 35%.
 
Vir: MarketLine News