Poslovni dan: Kako poslovati s Turčijo, Ljubljana, 17. junij 2015

sreda, 10. junij 2015

Vas zanima, kako uspešno poslovati s sedemdeset-milijonskim turškim trgom?

 

Vabimo vas na poslovni dan: Kako poslovati s Turčijo. Dogodek bo potekal v sredo, 17. junija 2015, v Hotelu Union (dvorana Orhideja) v Ljubljani, od 9.00 do 13.00 ure.

 

Turčija je za Slovenijo ena od treh prioritetnih držav - partneric v letu 2015. Gre za gospodarsko velesilo, ki ponuja slovenskim podjetjem številne priložnosti. S Turčijo imamo tudi odlične letalske povezave, devet častnih konzulov v različnih mestih pa je pripravljeno pomagati slovenskim podjetjem pri prodoru na Turški trg. Trenutno s Turčijo že posluje, ali pa bi z njo želelo poslovati že več kot  300 slovenskih podjetij.

 

Številni obiski turških gospodarskih delegacij v Sloveniji in tudi zadnji obisk častnih konzulov jasno kažejo tudi željo turškega gospodarstva po poslovanju s slovenskimi podjetji.

 

Program dogodka:

 

9.15 do 9.45
I. Del - Kako lahko gospodarska diplomacija in druge inštitucije pomagajo pri vstopu na turški trg, kakšne ugodnosti (informacije, izhodne delegacije, subvencioniranje sejemskih nastopov) ponuja oddelek za internacionalizacijo SPIRIT Slovenija, kako pomagajo izvoznikom druge institucije, kje dobiti prave informacije)

  • 15 minutna predstavitev storitev javne agencije SPIRIT Slovenija za slovenske izvoznike - S storitvami SPIRIT Slovenija do lažjega poslovanja na tujih trgih: Kje dobiti poslovne informacije in nasvete o tujih trgih? Kako pripraviti izvozni načrt, izvesti tržno raziskavo in se naučiti uspešno pogajati in prodajati? Kje pridobiti finančna sredstva za tržne raziskave in sejemske nastope? Kako lahko na enem mestu spoznate poslovno okolje in navežete poslovne stike s potencialnimi poslovnimi partnerji? (Mag. Mateja Gnidovec, Javna agencija SPIRIT Slovenija)
  • 15 minutna predstavitev, kje dobiti prave informacije za prodor na turški trg. Kako vam lahko pri tem pomagajo slovenske in turške inštitucije; kakšno podporo vam pri tem nudi Slovensko - Turški poslovni klub (Srečko Pirtovšek, Slotur - Slovensko-turški poslovni klub)

 

9.45 do 10.45
II del - Kako se lotiti turškega trga

  • 40 minutna predstavitev, kako uspešno poslovati s Turčijo, kakšni so prvi koraki, kako se izogniti napakam in kakšne so perspektive slovenskih podjetij na turškem trgu (Boštjan Skalar, bivši konzul za ekonomske  zadeve v Istanbulu in poznavalec turškega gospodarskega okolja)
  • 20  minutna predstavitev izkušenj prodora na Turški trg podjetja Sistemska tehnika. V štirih letih so uspeli pridobiti zanesljive poslovne partnerje in ustvariti že milijon in pol evrov letnega prometa (Gregor Švajger, Sistemska tehnika d.o.o.)

 

10.45 - 11.15
III. del - Kako se zavarovati pred valutnimi tveganji na turškem trgu in kako zavarovati terjatve do kupcev v Turčiji

  • 15 minut - Kako se zavarovati pred valutnimi tveganji - ščitenje turške lire (Uroš Ledinek, specialist za finančne trge NLB d.d.
  • 15 minut - Kako zavarovati terjatev do kupcev na Turškem trgu in s tem doseči tudi izboljšanje kreditne sposobnosti in lažji dostop do financiranja (Nataša Arko, direktorica prodaje in marketinga SID - prve kreditne zavarovalnice d.d.)

 

11.15  do 13.00

Možnost individualnega svetovanja po info točkah.

 

Vsi udeleženci dogodka bodo prejeli tudi posebno prilogo revije Start up Kapital Izvozni trgi na temo Turčija. Udeležba je brezplačna.

 

Obvezna je prijava na dogodek na e-mail: mario.pirtovsek@slotur.com.

 

Zaradi omejenega števila mest prosimo za čimprejšnjo prijavo, zadnji rok za prijavo je ponedeljek, 15. junij 2015!

 

Organizatorja dogodka: Revija Start up Kapital in Slotur - Slovensko-turški poslovni klub

Partnerji dogodka: Javna agencija SPIRIT Slovenija, Sektor za spodbujanje internacionalizacije in tujih neposrednih investicij; Nlb d.d.; SID - Prva kreditna zavarovalnica d.d.