Poslovni forum o razvoju obalnega in pomorskega turizma pod okriljem Evropske komisije v Grčiji v okviru Mission for Growth

četrtek, 27. februar 2014


Podpredsednik Evropske komisije, Antonio Tajani, pristojen za industrijo in podjetništvo, skupaj s komisarko Mario Damanaki in grško ministrico za turizem Olgo Kefalogianni v okviru tako imenovane Mission for Growth (Misije za rast) organizira mednarodno poslovno konferenco na temo obalnega in pomorskega turizma z B2B srečanji, ki bo 10. in 11. marca 2014 v Atenah v Grčiji. Javna agencija SPIRIT Slovenija obvešča slovenska podjetja, predvsem s področja turizma, pa tudi IKT, energetike, biotehnologije, živilske in predelovalne industrije, ki jih zanima poslovanje z Grčijo, naj izkoristijo priložnost in se udeležijo dogodka. Rok za prijavo je do 5. marca 2014.

 

Poslovno okolje Grčije se je v zadnjih nekaj letih precej spremenilo in danes ponuja številne poslovne in investicijske priložnosti. Na podlagi uspešnih dogodkov za spodbujanje poslovnega sodelovanja, ki so bili lani izvedeni v Grčiji in na Portugalskem, si podpredsednik Evropske komisije Antonio Tajani prizadeva tudi v prihodnje pomagati malim in srednje velikim podjetjem v Grčiji za uspešno premagovanje sedanje krize. Namen dvodnevnega mednarodnega dogodka je spodbujanje poslovnih partnerstev in naložb med grškimi in mednarodnimi malimi in srednje velikimi podjetji. Spodaj so našteti sektorji, ki izkazujejo velik potencial rasti v Grčiji, zato je še prav posebej zaželena udeležba podjetij, ki delujejo na področjih, kot so:

  • IKT,
  • biotehnologija,
  • energetika,
  • živilska in predelovalna industrija.

 

Dogodek je odlična priložnost za vsa podjetja, ki želijo s svojimi izdelki in storitvami doseči grški trg in njegove ključne akterje, za spoznavanje poslovnih in investicijskih priložnosti v Grčiji, pa tudi za vzpostavljanje čezmejnih stikov na področju raziskav in razvoja za skupna sodelovanja na javnih razpisih v okviru programa Obzorje 2020.

 

Podjetja, ki bi se želela udeležiti poslovne konference 10.3.2014 v Atenah Evropska komisija vljudno vabi, naj se prijavijo na naslednji povezavi, saj je število mest omejeno.

 

Potrebna pa je tudi prijava na B2B srečanja, ki bodo potekala 11.3.2014, in sicer na naslednji povezavi. Trenutno je na B2B srečanja prijavljenih že več kot 258 podjetij iz številnih evropskih držav.

 

Konferenca se bo osredotočila na razvoj obalnega in pomorskega turizma, na njej bodo prisotni podpredsednik Evropske komisije, Antonio Tajani, komisarka Maria Damanaki in predsednik grške vlade Antonis Samaras, ministrica Olga Kefalogianni, pa tudi ključne poslovne interesne skupine. Naslednji dan bo potekal B2B dogodek, na katerem bodo grška in evropska podjetja preverjala možnosti skupnega sodelovanja.

 

Rok za prijavo: 5. marec 2014

 

Več informacij o dogodku