Poslovni forum Zahodnega Balkana, Poznan, 4. julij 2019

četrtek, 06. junij 2019

Poljska agencija za investicije in trgovino vabi k sodelovanju na poslovnem forumu Western Balkans Summit Poznań 2019, ki se bo odvijal 4. julija v okviru vrhunskega srečanja držav Zahodnega Balkana v Poznanju. Za nekaj dni se bo Poznanj spremenil v središče dogodkov Evropske unije in Balkana. Obiskale nas bodo vladne delegacije, predstavniki organizacij civilne družbe in poslovneži iz 16-ih držav: Albanije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Kosova, Severne Makedonije, Srbije, Avstrije, Bolgarije, Hrvaške, Francije, Grčije, Nemčije, Poljske, Slovenije, Italije in Velike Britanije.

Bistvo vrhovnega srečanja je povezovanje držav Zahodnega Balkana s članicami Evropske unije skozi sinergijo sveta politike, civilne družbe in podjetništva. Poljska Agencija za naložbe in trgovino skupaj z Ministrstvom za podjetništvo in tehnologijo bo poskrbela za organizacijo poslovnega dela letošnjega vrhovnega srečanja. Poslovni forum bo letos potekal v duhu slogana Growing Together, ki poudarja, da sta za blaginjo naše družbe nujno potrebna vzajemno sodelovanje in trajnostni razvoj v Evropi.

V okviru foruma se bodo odvijale številne okrogle mize, predstavitve poslovnežev iz držav Zahodnega Balkana in Evropske unije na stojnicah in pogovori B2B. Poslovneži bodo imeli edinstveno priložnost za predstavitev svoje ponudbe, delili bodo lahko svoje znanje in izkušnje (know-how) in se pohvalili s svojimi dosežki. Bistveno za nas je, da bi z izpeljavo dogodka omogočili vzpostavitev tesnejših gospodarskih odnosov med posameznimi regijami.

Poslovni forum je poljska ideja za vzpostavitev trajnih odnosov in sodelovanja med poslovneži v regiji. Poslovni pogovori v okviru foruma bodo osredotočeni zlasti na naslednje sektorje: energetika, digitalna tehnologija, prehrana in agrotehnika. Kljub navedenemu so na dogodku dobrodošli tudi poslovneži iz drugih gospodarskih panog. Želimo si, da bi vsak imel enake možnosti za predstavitev in vzpostavitev stika s potencialnimi poslovnimi partnerji.

Informacije o poslovnem forumu in vrhunskem srečanju držav Zahodnega Balkana so na voljo na povezavi www.gov.pl/diplomacy/poznan-summit ali na elektronskem naslovu poznan2019@paih.gov.pl.