Povabilo k udeležbi na poslovnem forumu France/South Eastern Europe, 11. do 12. februar 2014, Bukarešta, Romunija

četrtek, 16. januar 2014

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju s partnerjem Francosko agencijo za mednarodni razvoj podjetij (UBiFRANCE) organizira udeležbo slovenskih podjetij na dvodnevnem mednarodnem poslovnem forumu France/South Eastern Europe, ki bo potekal od 11. do 12. februarja 2014, v Bukarešti, Romuniji, v hotelu Marriott. Dogodek predstavlja najpomembnejši regionalni in več sektorski dogodek za mala in srednja podjetja v Jugovzhodni Evropi in na Balkanu.

 

Za podjetja bo v okviru dvodnevnega mednarodnega poslovnega foruma France/South Eastern Europe organiziranih do 12 vnaprej načrtovanih individualnih sestankov (B2B) s francoskimi podjetji. Vsako prijavljeno podjetje bo imelo možnost iz kataloga vseh francoskih prijavljenih podjetij izbrati podjetja, s katerimi bi želelo imeti individualni sestanek. Platforma za izbiro individualnih sestankov bo odprta okoli 28. januarja 2014. Prijavljena podjetja prejmejo geslo za dostop do platforme. Pred začetkom dogodka bodo vsi udeleženci prejeli natančen urnik razgovorov (s tistimi, ki jih izbere podjetje samo oziroma jih izbere francosko podjetje).

 

Poslovni forum France/South Eastern Europe je drugi tovrstni dogodek. Prvi forum je bil uspešno izveden julija 2012, v Sofiji (Bolgarija), ki se ga je udeležilo 220 podjetij iz 13 držav, od tega 50 francoskih podjetij, ter francoske območne regionalne zbornice in poslovni klubi iz vseh udeleženih držav. Na dogodku je bilo skupno izvedenih okoli 2000 sestankov B2B. 

 

Letos bo na poslovnem forumu prisotnih od 30 do 50 francoskih podjetij. Slovenska podjetja se bodo imela možnost neformalno srečati tudi s podjetji iz 12 držav Jugovzhodne Evrope in Balkana (Albanija, BIH, Bolgarija, Ciper, Hrvaška, Grčija, Kosovo, Rep. Makedonija, Republika Moldovija, Črna gora, Romunija, Srbija). V ta namen bodo organizirana različna srečanja, ki bodo namenjena neformalnemu mreženju med podjetji (networkingi).

 

Poslovni forum France/South Eastern Europe je namenjen poslovnemu mreženju malih in srednjih podjetij iz Francije in Jugovzhodne Evrope zlasti iz področij avtomobilska industrija, živilsko predelovalna industrija (pakiranje, otroški izdelki, ipd.), medicina in farmacija (kozmetika, prehranska dopolnila, ortopedski pripomočki, zobna protetika ipd.) in drugih področij, ter podjetjem, ki načrtujejo širitev na nove trge ali iščejo nove poslovne partnerje v Franciji in iz držav Jugovzhodne Evrope. Z udeležbo imajo podjetja priložnost, da v kratkem času pridobijo zadovoljivo število kvalitetnih poslovnih razgovorov in kontaktov.

 

V okviru dvodnevnega foruma bodo tudi potekale številne tematske delavnice iz področij okoljevarstvo, transport, infrastruktura in energija, avtomobilska industrija, iz kmetijstva in živilsko predelovalne industrije, iz  IKT področja, in drugih področij.

 

Stroške organizacije in udeležbe na forumu ter organizacijo bilateralnih razgovorov krije SPIRIT Slovenija, za dva udeleženca iz podjetja. Stroške letalskega prevoza in hotelsko namestitev krijejo udeleženci sami. Informativni stroški letalskega prevoza iz Ljubljane do Bukarešte in nazaj, v ekonomskem razredu s taksami, znašajo med 280 in 641 EUR. Cena ene nočitve v hotelu Marriott (enopostejna soba z zajtrkom) znaša približno 81 EUR. Rezervacijo hotelske sobe opravijo udeleženci sami na naslednji povezaviBook your group rate: Forum d’affaires EDSE >>.

 

Vsa zainteresirana slovenska podjetja vabimo, da potrdijo svoj interes za udeležbo na dogodku z izpolnjeno elektronsko prijavnico najkasneje do 27. januarja 2014. Udeležba na tem dogodku bo organizirana v primeru zadostnega števila slovenskih podjetij.

Za podjetja z večinskim francoskim kapitalom in podružnice francoskih podjetij v Sloveniji veljajo drugi pogoji prijave. Prosimo vas, da v zvezi s prijavo kontaktirate go. Majo Razpotnik Kerin, predstavništvo UBiFRANCE SLovenija, tel. +386 1 479 04 57, email: maja.razpotnik@ubifrance.fr.

 

Potrditev o organizaciji dogodka bodo prijavljena podjetja prejela 28. januarja 2014.

Okvirni program dogodka se nahaja na spodnji povezavi, v predstavitveni brošuri foruma (v angleščini).

 

Več informacij o dogodku dobite na spletni strani: http://www.ubifrance.com/medias/document/bucharest-business-forum-edse-2014_25_11_2013_58_58.pdf oziroma se lahko obrnete na Mojco Bec Inkret, tel. 01 5309 811, e-mail: mojca.becinkret@spiritslovenia.si.

 

SPIRIT Slovenija bo v času od 4. do 6. junija 2014, v okviru dogodka Futurallia Lyon (Francija), organizirala izhodno gospodarsko delegacijo v Francijo.