Povabilo k udeležbi na srečanju in sestankih s predstavniki trgovske mreže Brněnka, distributerji Rapo in Jaso in k udeležbi na mednarodnem poslovnem dogodku Fair4Food ob obisku ministra mag. Dejana Židana na Češkem, 18.- 20.10.2016, Brno, Češka

torek, 26. julij 2016

Z namenom promocije in prepoznavnosti slovenske živilsko-predelovalne industrije ter prodora slovenskih izdelkov in podjetij na tuje trge SPIRIT Slovenija, javna agencija in Ministrstvo RS za gospodarski razvoj in tehnologijo, Veleposlaništvo RS v Pragi in Ministrstvo RS za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organiziramo izhodno gospodarsko delegacijo v Brno, Češka ob uradnem obisku ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejana Židana na Češkem.
 
Ob tej priložnosti bosta za slovenske udeležence organizirana dva ločena poslovna dogodka, to sta:
  • Srečanje in individualni sestanki slovenskih podjetij s predstavniki trgovske mreže Brněnka*, distribucijskih podjetij Rapo (hrana) in Jaso (pijača), in morebitnimi drugimi distributerji in potencialnimi partnerji na Češkem. Ta posebni dogodek bo potekal dne 19.10.2016, v dopoldanskem času (pred dogodkom Fair4Food), v prostorih Regionalne gospodarske zbornice Brno. (*Veriga trgovin Brněnka je maloprodajna mreža, ki jo sestavlja preko 200 neodvisnih živilskih trgovin v Južnomoravski regiji, Češka.) 
  • Udeležba na matchmaking dogodku na področju živilsko-predelovalne industrije - Fair4Food, dne 19.10.2016, od 12.30 ure dalje, na sejmišču Brno Exhibition Centre, Hala E. 

Fair4Food je pomemben matchmaking poslovni dogodek na področju živilsko-predelovalne industrije na Češkem in  platforma za organizacijo vnaprej določenih B2B sestankov, ki poteka ob robu sejma Veletrh  na veletrhu. Sejem Veletrh na veletrhu že 25 let pripravlja veriga trgovin Brněnka ter distributerja Rapo in Jaso, namenjen pa je trgovcem, ki so združeni v to mrežo trgovin. Sejem in matchingmaking dogodek Fair4Food sta neposredno povezana. Dogodek ponuja priložnost za iskanje, srečanje in pridobitev novih tujih kupcev, distributerjev ali drugih tujih partnerjev na podlagi vnaprej določenih individualnih srečanj (preko online platforme B2B sestankov), in je namenjen tujim in češkim proizvajalcem (podjetjem), kupcem, dobaviteljem, distributerjem, veletrgovcem, trgovcem na drobno, ipd..
S pomočjo kataloga prijavljenih podjetij/udeležencev (preko online platforme B2B sestankov) bodo lahko vsi udeleženci poiskali in izbrali tiste partnerje, ki se jim zdijo zanimivi in s katerimi želijo izvesti individualne sestanke. Predvidoma teden dni pred dogodkom prejmejo udeleženci preko e-pošte preliminarni urnik individualni sestankov. Katalog vseh sodelujočih udeležencev pa bo na voljo še dlje časa po zaključku dogodka. Uradna spletna stran dogodka Fair4Food: www b2match eu / fair4food.
 
Na podlagi zbranega interesa (prejetih prijav slovenskih podjetij) bodo predstavniki Brněnke, Rapa in Jasa naredili izbor slovenskih podjetij, s katerimi bodo imeli srečanja in individualne sestanke za vzpostavitev morebitnega nadaljnjega sodelovanja.
 
Stroške prevoza in hotelsko namestitev krijejo udeleženci sami.
 
Vabimo vsa zainteresirana slovenska podjetja, da se udeležite navedenih dogodkov ob uradnem obisku ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejana Židana na Češkem ter hkrati izkoristite edinstveno priložnost za srečanje s predstavniki trgovske mreže Brněnka in distributerjev Rapo in Jaso ter priložnost za pridobitev drugih novih tujih kupcev, distributerjev, trgovcev ali tujih partnerjev v okviru Fair4Food!
 
Kotizacije ni!

Prosimo vas, da svoj interes za udeležbo na omenjenih dogodkih potrdite z natančno izpolnjeno prijavnico v slovenskem jeziku (v prilogi), ki jo pošljete najkasneje do ponedeljka, 22. avgusta 2016 na e-naslov: mojca.becinkret@spiritslovenia.si
 
Več informacij o dogodku: Mojca Bec Inkret, SPIRIT Slovenija, tel. 01 5309 811, e-mail: mojca.becinkret@spiritslovenia.si.