Povabilo k udeležbi slovenskih podjetij na 13. kitajskem mednarodnem sejmu izdelkov široke potrošnje, 8. do 11. junij 2014, Ningbo, Kitajska

petek, 21. marec 2014

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Ministrstvom za trgovino LR Kitajske (MOFCOM), Mestno oblastjo Ningbo in Veleposlaništvom RS v Pekingu od 8. do 11. junija 2014 organiziramo udeležbo slovenskih podjetij na 13. Kitajskem mednarodnem sejmu izdelkov široke potrošnje (Central and Eastern European Countries Products Expo 2014),  Ningbo,  LR Kitajska, ki je eden od največjih tovrstnih sejmov na Kitajskem.  

 

Sejem bo potekal v okviru srečanj ministrov za trgovino Kitajske in držav CEE v mestu Ningbo ter Tedna gospodarske in kulturne izmenjave med mestom Ningbo - Kitajska in državami Srednje in Vzhodne Evrope (CEE).

 

Kitajski organizator zagotavlja slovenskim podjetjem, ki se bodo udeležila sejma izdelkov široke potrošnje, brezplačno od 10 do 20 standardnih razstavnih prostorov v velikosti 9 m2 (3x3m), v Hali 1, Ningbo International Conference and Exhibition Center. Lokacija razstavnih prostorov se nahaja  nasproti glavnega vhoda. Standardni razstavni prostor vključuje 3 sistemske panele, preprogo, mizo za razgovore, informacijski pult, 4 stole, 2 fluorescentni luči, 3 reflektorje, koš za smeti in 9 laminatov.

 

Poudarek glavnega dela razstave in področij, iz katerih se pričakuje največ razstavljavcev, so elektronika in aparati za dom, tekstilni izdelki za dom in osebno uporabo, športni izdelki in izdelki za rekreacijo in počitnice, izdelki za vsakdanjo uporabo (sanitarni in kopalniški proizvodi, kozmetika, posoda) in darila, prehrambeni izdelki ter drugo. Po pričakovanju organizatorjev se bo sejma in sočasno drugih dogodkov udeležila podjetja iz vseh 16-ih držav CEE in Kitajske, hkrati pa pričakujejo več kot 50.000 obiskovalcev.

 

Istočasno bodo v okviru Tedna gospodarske in kulturne izmenjave in sejma izdelkov široke potrošnje organizirani številni promocijskih dogodki, posvečenih krepitvi odnosov med Kitajsko in državami CEE, ki se jih bodo udeležila slovenska podjetja (investicijski simpozij, forum županov mesta Ningbo in mest iz 16 držav CEE, dogodki namenjeni promociji turizma in različne konference o medsebojnem sodelovanju na področjih izobraževanja in kulture).

 

Stroške udeležbe na dogodku (letalski prevoz, hotelske namestitve, prevoz eksponatov oz. izdelkov na in iz Kitajske, dodatno opremo razstavnega prostora itd.) krijejo udeleženci sami.

Informacija glede hotelske namestitve (v prilogi).

 

Organizator zagotavlja brezplačen avtobusni prevoz tujih udeležencev na relaciji Šanghaj-Ningbo (vendar na podlagi predhodnih rezervacij) ter med hoteli in do sejmišča, stroške prevoza eksponatov in izdelkov znotraj Kitajske. Podjetje Sinotrans Ltd. je s strani organizatorja pristojno za vse logistične storitve in uvoz izdelkov oz. eksponatov na in iz Kitajske. Pristojni pristanišči za uvoz razstavnih eksponatov oz. izdelkov sta Šanghaj in Ningbo, ter letališče Ningbo.

 

Podrobnejši  program celotnega dogodka bo znan v prihodnjih tednih, ko bo posredovan s strani kitajskega organizatorja MOFCOM.

 

Vsa zainteresirana slovenska podjetja vabimo, da potrdijo svoj interes za udeležbo na dogodku z izpolnjeno elektronsko prijavnico najkasneje do 7. aprila 2014. Prijave bomo sprejemali do zapolnitve razpoložljivega razstavnega prostora. Udeležba na tem dogodku bo organizirana v primeru zadostnega števila slovenskih podjetij.

 

Prosimo, da v okviru prijavnice v polju "Additional Information"- Dodatne informacije navedite, koliko standardnih razstavnih prostorov bi potrebovali, in katere izdelke ali vzorce boste razstavljati na sejmu, saj moramo organizatorju posredovati natančen seznam uvoženih eksponatov!

 

Za več informacij o dogodku se lahko obrnete na Mojco Bec Inkret, tel. 01 5309 811, e-mail: mojca.becinkret@spiritslovenia.si.