Povabilo k udeležbi v gospodarski delegaciji in na B2B srečanjih na Poljskem, 22. – 24. april 2015, Varšava, Lodž in Lublin

ponedeljek, 09. marec 2015

SPIRIT Slovenija javna agencija, Gospodarska zbornica Slovenije, Veleposlaništvo RS v Varšavi  in Poljsko- slovenski poslovni klub Triglav Rysy od 22. do 24. aprila 2015 organizirajo izhodno gospodarsko delegacijo na Poljsko pod vodstvom predsednika Gospodarske zbornice Slovenije mag. Sama Hribarja Miliča.

 

Z Veleposlaništvom v Varšavi, Poljsko gospodarsko zbornico, Fundacijo za promocijo podjetništva iz Lodža, Poslovnim klubom iz Lublina ter Poljsko slovenskim poslovnim klubom Triglav Rysy bomo za udeležence delegacije organizirali individualna srečanja s potencialnimi poljskimi partnerji v okviru treh poslovnih konferenc in poslovnih srečanj v Varšavi, Lodžu in Lublinu.

 

Poljsko gospodarstvo je eno redkih, ki ga gospodarska kriza ob koncu preteklega desetletja ni prizadela v (pre)veliki  meri. Recesiji se je Poljska izognila predvsem na račun domačega povpraševanja, finančnih sredstev, ki jih Poljska koristi na račun evropskih skladov,  predvsem pa tujih vlagateljev, ki jim je Poljska eden izmed najbolj zanimivih trgov.

 

V zadnjih letih presega blagovna menjava med Poljsko in Slovenijo milijardo evrov in je sedma izvozna država Slovenije. Poljska z 38 milijonskim trgom in 14-imi posebnimi ekonomskimi območji ponuja precejšnje poslovne priložnosti za slovenska podjetja, s svojo idealno geografsko lego pa omogoča podjetjem povezovanja tudi s širšo regijo Vzhodne Evrope, Južnega Kavkaza in Srednje Azije.

 

Vabimo predstavnike slovenskih podjetij, ki iščejo poslovne priložnosti ali širijo svoje poslovanje na poljskem trgu, da se pridružijo poslovni delegaciji in izpolnijo elektronsko prijavnico http://www.gzs.si/dogodki/gospodarska-delegacija-na-poljsko najkasneje do petka 20. marca 2015. 

 

Za vse udeležence, ki želijo potovati skupaj s člani gospodarske delegacije, bo organiziran letalski prevoz na relaciji Ljubljana – Varšava – Ljubljana, namestitev v hotelu v Varšavi, lokalni prevozi z avtobusom, poslovne konference, individualni sestanki ter ostale spremljajoče aktivnosti. Udeleženci gospodarske delegacije krijejo svoje stroške letalskega prevoza in namestitve v Varšavi.

 

Dodatne informacije posreduje Marko Jare , tel. 01/5898 158, e-pošta: marko.jare@gzs.si.