Povabilo na izhodno gospodarsko delegacijo v Romunijo - FUTURALLIA BUCHAREST 2015, 10. do 12. junij 2015

sreda, 08. april 2015

SPIRIT Slovenija organizira izhodno gospodarsko delegacijo v Romunijo, v okviru katere se bodo slovenska podjetja udeležila mednarodnega poslovnega foruma FUTURALLIA BUCHAREST 2015, ki bo potekal od 10. do 12. junija 2015 v Bukarešti.

 

Za podjetja bo v okviru tridnevnega mednarodnega poslovnega foruma FUTURALLIA BUCHAREST 2015 organiziranih do 16 vnaprej načrtovanih individualnih sestankov (B2B). Vsako prijavljeno podjetje bo preko on-line platforme (kataloga vseh prijavljenih podjetij) izbralo do 20 podjetij s katerimi bi želelo imeti individualni sestanek. Pred začetkom dogodka bodo vsi udeleženci prejeli natančen urnik B2B razgovorov s podjetji, ki so jih določili sama, kot tudi s tistimi, ki so jih za srečanje izbrala tuja podjetja.

 

Vsi udeleženci bodo prejeli tiskan katalog vseh udeleženih podjetij z vsemi kontaktnimi podatki. Organizatorji v Romuniji pričakujejo, da se bo dogodka udeležilo okoli 700 podjetij, največ iz Romunije in Francije, udeležbo pa so skupaj potrdile gospodarske delegacije iz več kot 20 držav. V sklopu dogodka bodo organizirana tudi srečanja, ki bodo namenjena neformalnemu mreženju med podjetji.

 

Dogodek FUTURALLIA BUCHAREST 2015 je tridnevni mednarodni poslovni forum. Namenjen je poslovnemu mreženju malih in srednjih podjetij iz vseh sektorjev, ki želijo najti nove poslovne partnerje in širiti svoje poslovanje na nove trge.

 

Stroške organizacije in udeležbe (za enega udeleženca na podjetje), organizacijo bilateralnih razgovorov in lokalne prevoze (med partnerskimi hoteli, letališčem in Romexpo) v Romuniji krije SPIRIT Slovenija. Stroške letalskega prevoza in hotelsko namestitev krijejo udeleženci sami. Informativni stroški letalskega prevoza iz Ljubljane do Bukarešte in nazaj v ekonomskem razredu s taksami znašajo med 300 in 400 EUR. Cena hotelske namestitve (z zajtrkom) v partnerskem hotelu RAMADA BUCHAREST PARC za udeležence delegacije znaša 55 EUR na noč.

 

Vsa zainteresirana slovenska podjetja vabimo, da se udeležite delegacije v Romunijo in izkoristite priložnost, da v kratkem času pridobite zadovoljivo število kvalitetnih poslovnih kontaktov. Prosimo vas, da svoj interes za udeležbo potrdite z izpolnjeno elektronsko prijavnico najkasneje do 15. maja 2015.
 

Okvirni program delegacije

 

Več informacij o dogodku:
Tina Lukan, SPIRIT Slovenija, tel. 01 5309-826, e-mail: tina.lukan@spiritslovenia.si

 

                                                                                                 ************************************

Romunija meri 238.391 kvadratnih kilometrov in ima skoraj 22 milijonov prebivalcev. Je polnopravna članica Evropske unije od leta 2007 dalje in  sodeluje v vseh sporazumih, katerih podpisnica je EU. Je članica WTO (World Trade Organization), IMF (International Monetary Found) in IBRD (The International Bank for Reconstruction and Development).

Blagovna menjava med Slovenijo in Romunijo je v letu 2014 znašala 627,3 mio EUR in se je v primerjavi z letom 2013 povečala za  29,5 %. Slovenija je v letu 2014 v Romunijo izvozila za 350 mio blaga, zlasti farmacevtske proizvode, stroje in mehanske naprave, plastične mase in proizvode iz plastičnih mas, električne stroje in opremo ter njihove dele, vozila ter njihovi deli, papir in karton.