Povabilo na poslovni dan: Kako poslovati s Turčijo, Ljubljana, 15. oktober 2014

ponedeljek, 06. oktober 2014

Revija Start up Kapital in Slotur – slovensko turški poslovni klub ter SPIRIT Slovenija, javna agencija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstvo za zunanje zadeve - Sektor za gospodarsko promocijo in Veleposlaništvo Republike Turčije v Sloveniji vabimo vsa zainteresirana slovenska podjetja, ki že poslujete ali bi želeli poslovati s Turčijo, da se udeležite Poslovnega dneva: Kako poslovati s Turčijo, ki bo potekal 15. oktobra 2014,  v Ljubljani, Hotel Union (steklena dvorana),  od 9.00 ure dalje.

 

Turčija je za Slovenijo ena od šestih prioritetnih držav – partneric. Gre za gospodarsko velesilo, ki ponuja slovenskim podjetjem številne priložnosti. S Turčijo imamo odlične letalske povezave, osem častnih konzulov v različnih mestih pa je v pomoč slovenskim podjetjem pri prodoru na turški trg. Trenutno s Turčijo že posluje, ali pa bi z njo želelo poslovati že več kot 300 slovenskih podjetij. Številni obiski turških gospodarskih delegacij v Sloveniji, pa kažejo na željo turškega gospodarstva za poslovanje s slovenskimi podjetji.

 

Program:

 

9.15 do 9.45: I. Del

Kako lahko gospodarska diplomacija, SPIRIT Slovenija in druge institucije  pomagajo slovenskim podjetjem pri vstopu na turški trg. Kakšne storitve s področja internacionalizacije ponuja SPIRIT Slovenija slovenskim izvoznikom (informacije, izobraževanje, svetovanje, tržne raziskave, delegacije, sejmi in poslovni klubi). Kako pomagajo izvoznikom druge institucije.

  • Uvodni nagovori (predviden pozdravni nagovor ministra za zunanje zadeve gospoda Erjavca)
  • Predstavitev gospodarske diplomacije – Jakob Brenčič, Ministrstvo za zunanje zadeve, Sektor za gospodarsko promocijo (15 min)
  • Predstavitev storitev za slovenske izvoznike s področja internacionalizacije - Matej Skočir, SPIRIT Slovenija, javna agencija, Sektor za spodbujanje internacionalizacije in tujih neposrednih investicij (15 min)

9.45 do 11.00: II del – Kako se lotiti turškega trga

  • Predstavitev najnovejšega priročnika Kako uspešno poslovati v Turčiji – Matej Rogelj, avtor priročnika, Gospodarska zbornica Slovenije (15 min)
  • Kako se lotiti turškega trga - Boštjan Skalar, Ministrstvo za gospodarstvo in tehnološki razvoj, bivši konzul za ekonomske  zadeve v Istanbulu (30 min)
  • Predstavitev izkušenj slovenskega poslovneža, ki že več kot deset let dela v Turčiji – Samo Ivančič, Istanbul (30 min)

11.00  do 11.30 Kava

11.30 do 11.45: III. Del – Kako se zavarovati pred tveganji

  • Zavarovanje pred valutnimi tveganji – predstavitev bančnega strokovnjaka (15 min)

11.45  do 12.45: IV Del -  Pogled s turške strani (predstavitve so v angleškem jeziku)

  • Kako poslovati s Turčijo in ugodnosti, ki jih ponuja turška država, kako ustanoviti podjetje v Turčiji itd. – Nurdan Camlibel Aydin, gospodarska svetovalka,  Veleposlaništvo Republike Turčije v Ljubljani (30 min)
  • Priložnosti slovenskih podjetij na turškem trgu –  Bašar Arioglu, častni konzul RS v Istanbulu  ( Opomba: Prihod še ni dokončno potrjen) (30 min)

 

Vsi udeleženci dogodka bodo prejeli posebno prilogo revije Start up Kapital Izvozni trgi na temu Turčija.

 

Udeležba je brezplačna!

 

Prosimo, da potrdite svojo udeležbo na  dogodku najkasneje do 13. oktobra 2014, na e-naslov: mario.pirtovsek@slotur.com. Zaradi omejenega števila mest prosimo za vašo čimprejšnjo prijavo.