Povabilo na seminar Priložnosti za poslovanje na azijskem trgu - Indija in Kitajska, 24. marec 2015, Ljubljana

ponedeljek, 09. marec 2015

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z EU SME Centrom v Pekingu, EBTC India v New Delhiju, China IPR Helpdesk in Eurochambres iz Bruslja vabimo slovenska podjetja na seminar »Priložnosti za slovenska podjetja za poslovanje na azijskem trgu – s fokusom na Indijo in Kitajsko«.  

 

Seminar bo potekal v torek, 24. marca 2015, od 8.30 ure dalje, dvorana Plečnik 5, hotel Mons (Pot za Brdom 4), Ljubljana.

 

Program seminarja.

 

Strokovnjaki iz EBTC India, EU SME Centre in China IPR Helpdesk bodo slovenskim podjetjem predstavili konkretne informacije o možnostih in načinih uspešnega vstopa in poslovanja na indijskem in kitajskem trgu, in sicer:

  • splošni pregled in gospodarskih razmerah v Indiji in na Kitajskem,
  • poslovne priložnosti za slovenska SME podjetja v Indiji in na Kitajskem: predstavitev glavnih priložnosti in izzivov na omenjenih trgih, indijske in kitajske posebnosti, povpraševanje po izdelkih ipd.,
  • poslovne priložnosti na različnih področjih in panogah v Indiji in na Kitajskem,
  • kako vstopiti na kitajski in indijski trg (vključno s predstavitvijo priložnosti za izvoz in uporabnimi nasveti kako izvažati iz EU v Indijo in na Kitajsko,…)
  • kako najti pravega in zanesljivega poslovnega partnerja v Indiji in na Kitajskem, in na kaj morajo biti podjetja pri tem pazljiva,
  • najbolj pogoste situacije, s katerimi se srečujejo evropska podjetja v Indiji in na Kitajskem,
  • kako varovati in uveljavljati pravice intelektualne lastnine na Kitajskem, ter
  • predstavitev EU orodij in storitev, ki so lahko v korist podjetjem na obeh trgih.

 

Podjetja bodo lahko vzpostavila osebni kontakt s strokovnjakoma za kitajski in indijski trg.

 

Prosimo, da potrdite svojo udeležbo na seminarju preko spletne prijavnice najkasneje do 23. marca 2015.  Kotizacije ni!

Po uspešno opravljeni prijavi boste prejeli potrditev na vaš elektronski naslov.

 

Več informacij o EU SME Centru, EBTC India in Eurochambres: www.eusmecentre.org.cn, http://ebtc.euhttp://www.china-iprhelpdesk.eu/ in http://www.eurochambres.be.

 

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Mojco Bec Inkret, tel. 01 5309 811, e-mail: mojca.becinkret@spiritslovenia.si.