Povabilo za udeležbo na »China Investment Forum«, 28. - 29.8.2014, Praga, Češka

sreda, 23. julij 2014

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Pragi in Ministrstvom RS za zunanje zadeve organizirata udeležbo slovenskih podjetij na dogodku »China Investment Forum« (CIF 2014),  ki bo potekal od 28. do 29. avgusta 2014,  v Pragi.

 

Organizatorji dogodka so češko Ministrstvo za zunanje zadeve, Sekretariat za sodelovanje med Kitajsko in CEE državami ter Češko-kitajska zbornica za sodelovanje. Dogodka se bo udeležilo 15 guvernerjev kitajskih provinc, visoki predstavniki kitajskih ministrstev ter močna gospodarska delegacija kitajskih investitorjev. Organizatorji pričakujejo več kot 500 udeležencev iz 15 kitajskih provinc in več kot 500 udeležencev iz držav CEE in Češke.

 

V okviru dvodnevnega investicijskega foruma bodo 28. avgusta 2014 popoldan potekali tudi individualni razgovori med udeleženimi gospodarstveniki Kitajske in gospodarstveniki iz držav Srednje in Vzhodne EvropePodrobnejši okvirni program dogodka se nahaja v prilogi.

 

Lokalni organizatorji krijejo stroške lokalnega prevoza in prehrane v času dogodka. Ostale stroške udeležbe na dogodku (letalski prevoz, hotelsko namestitev, ipd.)  krijejo udeleženci sami. Hotelska namestitev bo zagotovljena v uradnih hotelih dogodka CIF 2014. Podrobne informacije o hotelu, kjer bo nastanjena slovenska gospodarska delegacija, bodo znane naknadno. Po informacijah organizatorjev na Češkem cena ene nočitve za eno osebo znaša od 80 do 118 EUR. Stroški letalskega prevoza iz Ljubljane do Prage in nazaj, v ekonomskem razredu s taksami, znašajo okvirno 295 EUR (na dan 22.7.2014).

 

Na dogodek vabimo predvsem podjetja, ki so zainteresirana za predstavitev svojih dejavnosti ter navezovanje kontaktov s kitajskimi investitorji in drugimi potencialnimi tujimi poslovnimi partnerji. 

 

Število udeležencev gospodarske delegacije je omejeno. Z vsake od držav CEE se dogodka lahko udeleži 9 predstavnikov podjetij. Prijave bomo sprejemali do zapolnitve razpoložljivih mest.

 

Vsa zainteresirana slovenska podjetja vabimo, da potrdite svoj interes za udeležbo na dogodku z izpolnjeno prijavnico (»Registration Form - Participant Data« v prilogi)  in nam jo posredujete najkasneje do 1. avgusta 2014 na e-pošto gospodarske.delegacije@spiritslovenia.si. Udeležba na tem dogodku bo organizirana v primeru zadostnega števila slovenskih podjetij.

 

Seznam udeležencev s kitajske strani kot tudi udeležencev iz držav CEE in Češke še ni dostopen. Seznam prijavljenih delegacij bo dostopen naknadno na naslednji spletni strani: http://czechchina.com/cif/?page_id=1284.

 

Za več informacij o dogodku se lahko obrnete na Mojco Bec Inkret, tel. 01 5309 811, e-mail: mojca.becinkret@spiritslovenia.si ali Tino Lukan, tel. 01 5309 826, email: tina.lukan@spiritslovenia.si.

 

Prijavnica (»Registration Form - Participant Data«).

Okvirni program dogodka.