Powertis bo razvil 500 MW solarnih PV projektov v Italiji

ponedeljek, 11. maj 2020

 
Španski razvijalec sončnih elektrarn, Powertis, je predstavil načrte za razvoj portfelja solarnih fotovoltaičnih (PV) projektov z zmogljivostjo 500 MW v Italiji. Svoje projekte na področju sončne PV energije bo razvijal v regijah Basilicata, Puglia, Sicilija, Sardinija in Lazio.

Roberto Capuozzo, vodja Powertis Italy, je dejal: »Italija ponuja velike strateške priložnosti za rast in mednarodni razvoj, saj je to eden izmed trgov z največjim potencialom v Evropi za fotovoltaični sektor. Prepričani smo, da bo Powertis postalo eno izmed vodilnih podjetij na prehodu v gospodarstvo z ničelnimi emisijami«. Podjetje načrtuje, da bo do leta 2023 doseglo svoj cilj 1 GW naložbenih sredstev.

Celoviti nacionalni energetski in podnebni načrt (PNIEC) določa za svoj cilj, da bodo do leta 2030 dosegli več kot 30 GW sončne PV zmogljivosti.

Špansko podjetje je dejalo, da bodo s temi načrti za širitev povečali svoj nabor projektov, ki v Italiji in Braziliji skupno presega 2 GW.

Septembra 2019 je podjetje Powertis napovedalo investicije v razvoj, strukturiranje, financiranje, gradnjo in delovanje velikih sončnih PV projektov. Podjetje je dejalo, da bo razvijalo 765 MW PV sončni portfelj v Braziliji, v zveznih državah Minas Gerais in Sao Paulo.
 
Vir: MarketLine News

Več informacij s področja energetike in obnovljivih virov energije