Poziv podjetjem za posredovanje interesa za udeležbo v izhodni gospodarski delegaciji v Burkina Faso, Afrika, 26.-28. februar 2014

četrtek, 19. december 2013

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo tudi v letu 2014 nadaljevala z organizacijo gospodarskih delegacij v okviru katerih bodo slovenska podjetja imela možnost udeležbe na gospodarskih forumih FUTURALLIA. Prvi tovrstni dogodek v letu 2014 je tridnevni mednarodni poslovni forum AFRICALLIA 2014 in bo potekal od 26. do 28. februarja 2014 v Afriki, v državi Burkina Faso. V primeru zadostnega interesa slovenskih podjetij bo SPIRIT Slovenija organiziral izhodno gospodarsko delegacijo in sofinanciral udeležbo slovenskih podjetij. Dogodek, ki predstavlja najpomembnejši multi sektorski dogodek za mala in srednja podjetja v zahodnem delu Afrike, bo potekal v mestu Ouagadougou.
    
Za podjetja bo v okviru tridnevnega mednarodnega poslovnega foruma AFRICALLIA 2014 organiziranih do 15 vnaprej načrtovanih individualnih sestankov (B2B). Vsako prijavljeno podjetje bo imelo možnost iz kataloga vseh prijavljenih podjetij izbrati do 20 podjetij, s katerimi bi želelo imeti individualni sestanek. Pred začetkom dogodka bodo vsi udeleženci prejeli natančen urnik razgovorov (s tistimi, ki jih izbere podjetje samo oziroma jih izbere tuje podjetje). Na dogodku bo prisotnih več kot 500 podjetij, največ iz afriških držav UEMOA - Zahodno afriške ekonomske in monetarne unije. Skupnost držav UEMOA, v katero so vključene države Benin, Burkina Faso, Slonokoščena obala, Guinea Bissau, Mali, Niger, Senegal in Togo, predstavlja 88 milijonski trg ter se razprostira na 3.505.909 km2 površine.

 

Dogodek AFRICALLIA 2014 je tridnevni mednarodni poslovni forum in je namenjen poslovnemu mreženju malih in srednjih podjetij iz vseh sektorjev, ki načrtujejo širitev na nove trge ali iščejo nove poslovne partnerje predvsem v Zahodni Afriki - državah UEMOA. Z udeležbo imajo podjetja priložnost, da v kratkem času pridobijo zadovoljivo število kvalitetnih poslovnih razgovorov in kontaktov. Organizirana bodo tudi srečanja, ki bodo namenjena neformalnemu mreženju med podjetji.

 

Stroške organizacije in udeležbe na forumu ter organizacijo bilateralnih razgovorov krije SPIRIT Slovenija. Stroške letalskega prevoza in hotelsko namestitev krijejo udeleženci sami. Informativni stroški letalskega prevoza iz Ljubljane do Ouagadougou in nazaj  v ekonomskem razredu s taksami znašajo okvirno med 1000 in 1400 EUR.

 

Za vstop v državo Burkina Faso je potrebna vstopna viza, obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici, priporočljivo je preventivno jemanje tablet proti malariji. Več informacij o cepljenju in zdravstveni zaščiti lahko najdete na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/afrika/burkina-faso.

 

Vsa zainteresirana slovenska podjetja vabimo, da svoj interes za udeležbo v delegaciji potrdijo z izpolnjeno elektronsko prijavnico najkasneje do 17. januarja 2014. 

Potrditev o organizaciji delegacije bodo prijavljena podjetja prejela naknadno.

 

Več informacij o delegaciji:

Tino Lukan, SPIRIT Slovenija, tel. 01 5309-826, e-mail: tina.lukan@spiritslovenia.si

 

Več informacij o dogodku: http://www.africallia.com/

 

Prijavnica

Vabilo