Predstavitev slovenskih podjetij v trgovinski verigi SPAR Avstrija v Salzburgu

četrtek, 19. marec 2015

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v sodelovanju z Veleposlaništvom RS na Dunaju in častnim konzulatom RS v Salzburgu, Zbornico kmetijsko  živilskih podjetij ter Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organizirala predstavitev slovenskih podjetij v centrali trgovinske verige SPAR Avstrija v Salzburgu. V okviru tako imenovanega hišnega sejma je potekala predstavitev slovenske živilske in kemične industrije, posameznih podjetij in izdelkov ter pogovori predstavnikov podjetij z vodstvom SPAR Avstrija.

 

SPIRIT Slovenija je septembra lani  na svojih spletnih straneh objavila javno povabilo podjetjem za predstavitev v trgovinski verigi SPAR Avstrija. Prispelo je več kot 70 prijav zainteresiranih slovenskih podjetij za predstavitev  več kot 500 izdelkov iz živilsko predelovalne industrije in tudi drugih sektorjev. Na podlagi tega seznama so v podjetju SPAR naredili evalvacijo podjetij in izdelkov ter nabor možnih poslovnih partnerjev, v katerega so vključili sedem slovenskih podjetij, ki so se predstavili pristojnemu menedžmentu v SPAR centrali. Uvodni nagovor na predstavitvi je imel veleposlanik dr. Andrej Rahten, mag. Matej Skočir, vodja sektorja za spodbujanje internacionalizacije in tujih neposrednih investicij na SPIRIT Slovenija pa je predstavil slovensko živilsko in kemično industrijo, v nadaljevanju pa so potekali pogovori predstavnikov podjetij z vodstvom SPAR Avstrija.

 

Namen dogodka je bil povečati prepoznavnost slovenskih podjetij in izdelkov ter prispevati k vstopu slovenskih izdelkov v mednarodno dobaviteljsko mrežo SPAR Avstrija in  po možnosti tudi v ostale države Srednje in Vzhodne Evrope.