Priložnost za sestanek s svetovalcem za področje zaščite intelektualne lastnine v JV Aziji

ponedeljek, 22. november 2021

Jugovzhodna Azija je obetavna destinacija za mala in srednje velika podjetja iz Evropske unije. Sestavlja jo 10 držav (Brunej, Kambodža, Indonezija, Laos, Malezija, Mjanmar, Filipini, Singapur, Tajska in Vietnam), ki pri poslovanju z mednarodnimi podjetji sledijo odprti politiki in ponujajo številne spodbude za privabljanje tujih naložb.

Z državami jugovzhodne Azije je pripravljeno poslovati vse več evropskih malih in srednje velikih podjetij, vendar pa so jezikovne in kulturne razlike ter zapleteno zakonsko okolje v regiji pogosto izziv. Vsaka od 10 držav ima namreč svoja pravila in predpise za urejanje zapletenega področja zaščite intelektualne lastnine.

Služba za pomoč MSP na področju pravic intelektualne lastnine v jugovzhodni Aziji vabi podjetja, da si rezervirajo termin za brezplačen 30-minutni individualni sestanek s svetovalcem za področje zaščite intelektualne lastnine in:
 
  • izvejo, kako lahko zaščitijo svoje premoženje, zakaj bi morala biti intelektualna lastnina ključni del procesa internacionalizacije in kakšne koristi lahko zagotovi;
  • se seznanijo s posebnostmi na področju zaščite pravic intelektualne lastnine v posameznih državah jugovzhodne Azije ter
  • razjasnijo morebitna druga vprašanja.

Termin za sestanek je mogoče rezervirati do 15. decembra 2021 od 10:00 do 12:00 CET tukaj.