Priložnost za start-up podjetja: EIT Food Seedbed, 15. marec 2020

ponedeljek, 24. februar 2020

Program za podporo inovativnih start-up podjetij s področja kmetijsko-živilske industrije EIT Food Seedbed izvaja EIT Food, konzorcij več kot 50 partnerjev (evropskih podjetij, raziskovalnih inštitutov in univerz), ki so organizirani v okviru Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT).

EIT Food je največja evropska pobuda, ki podpira inovacije v kmetijsko-živilskem sektorju, njihove programe pa sofinancira Evropska komisija v okviru programa Obzorje 2020.

Program EIT Food Seedbed je namenjen nosilcem idej in start-up podjetjem v začetni fazi, ki imajo podjetniške ideje na področjih, povezanih s kmetijsko-živilskim sektorjem. Izbrani kandidati bodo pridobili strokovno podporo (usposabljanje in mentorstvo) in finančno podporo (povračilo potnih stroškov, stroškov srečanj z mentorji in potencialnimi strankami do 10.000 EUR, najboljša start-up podjetja pa bodo dobila tudi denarne nagrade. Edinstven element programa je možnost preverjanja izvedljivosti poslovne ideje in tehničnih rešitev s pomočjo strukturiranega dialoga s potencialnimi kupci (proces odkrivanja strank).

Prijavitelji morajo predstaviti inovativno idejo, ki bi lahko imela pomemben vpliv na katerokoli področje živilskega sektorja (proizvodnjo, dostavo, porabo, recikliranje hrane). Sodelujejo lahko tudi z rešitvami, ki se nanašajo na prehranski sistem, stroje in opremo za kmetijstvo in proizvodnjo hrane, logistiko, embalažo, rešitve IKT, zmanjševanje živilskih odpadkov, poslovne storitve ali socialne inovacije.

Program poteka v angleškem jeziku v petih evropskih vozliščih: na Poljskem, v Severni Irski,  Nemčiji, Španiji in na Danskem. Organizatorji programa so: Queen's University v Belfastu, Univerza v Cambridgeu, Univerza v Århusu, Univerza v Varšavi in sedem podjetij, ki so vodilna v kmetijsko-živilskem sektorju.

Podrobne informacije o programu so objavljene na spletnih straneh:
Sodelovanje v programu je brezplačno. Prijava je mogoča na portalu F6S do 15. marca 2020.

Dodatne informacije:
EIT Food Seedbed Warsaw Hub
E: seedbed@wz.uw.edu.pl