Pripravite se na izzive izvoznega poslovanja – ITM 2023

petek, 26. avgust 2022
 

V letu 2023 načrtujemo vpis šestnajste generacije izobraževalnega programa Vodenje izvoznega poslovanja - International Trade Management (ITM), ki ga izvajamo v sodelovanju z ITM Worldwide Foundation. 
 

Usposobljeni kadri so ključni za uspeh na tujih trgih

 
Zagotavljanje usposobljenih kadrov je eden od najpogostejših izzivov s katerimi se srečujejo slovenska mala in sprednja podjetja pri vstopu in širitvi poslovanja na tuje trge.

SPIRIT Slovenija, javna agencija že od leta 2006 izvaja izobraževalni program International Trade Management (ITM), vodenje izvoznega poslovanja. Namenjen je mlajšim od 40 let, zaposlenim na izvoznih oddelkih v mikro, malih in srednjih podjetjih.
 
Udeleženci v času programa pridobijo pomembna znanja in orodja za strukturiran in načrtovan vstop na tuje trge, saj je izvoz ključen za nadaljnjo rast in razvoj njihovega podjetja. 

 Udeleženci programa ITM 2022 na obisku na Švedskem, maj 2022
 Foto:  arhiv SPIRIT Slovenija
 
  

Izobraževalni program – ITM 2023


ITM 2023 bo izpeljan je v obliki serije delavnic 'Passport2Export' ter petih mednarodnih seminarjev z mednarodno uveljavljenimi tujimi strokovnjaki in svetovalci.
 
Udeleženci na koncu programa pripravijo podroben izvozni načrt, ki mu dodajo še prodajno predstavitev podjetja, pripravljeno po trenutnih svetovnih smernicah.
 
Program bo predvidoma potekal od marca do novembra. Vključeval bo kombinacijo spletnih  dogodkov in dogodkov v živo ter sklop mednarodnih seminarjev na Švedskem.
 
Kaj menijo dosedanji udeleženci?
Udeleženci programa iz prejšnjih let ugotavljajo, da je ITM odlična kombinacija akademskega in praktičnega izobraževanj.
 
Njegova glavna prednost je v izjemno praktični usmerjenosti programa, ki podjetja prisili k razmisleku in temeljitemu načrtovanju izvoznih aktivnosti ter jim na ta način prihrani nepotrebne stroške in napake.

Kaj o programu menijo udeleženci dosedanjih programov si oglejte tukaj .

 

Vas zanima udeležba v programu  ITM 2023?

 
Interes lahko oddate že sedaj na tej povezavi.

S prijavami bomo pričeli predvidoma januarja.
 

Dodatne informacije:  

 Preberite tudi: