Prvi gospodarski forum EU – Srednja Azija, 5. november 2021, Biškek, Kirgizija

sreda, 27. oktober 2021
 
Obveščamo vas, da bo 5. novembra 2021 v Biškeku, Kirgizija, potekal prvi gospodarski forum EU – Srednja Azija. Gre za dogodek na visoki ravni, na katerem bodo sodelovali visoki predstavniki EU, držav članic in srednjeazijskih držav. Zasnovan je kot platforma za regionalni in medregionalni dialog o skupnih rešitvah za uresničevanje ciljev regionalnega sodelovanja, določene v Strategiji EU za Srednjo Azijo.

Poudarki foruma so podpora zelenemu in odpornemu okrevanju po družbeno-gospodarski krizi, ki jo je povzročila pandemija COVID-19 z regionalnim povezovanjem, osredotočen bo na izzive in priložnosti na treh prednostnih področjih – zelena obnova, digitalizacija, boljše poslovne okolje. 
 
Forum gosti Kirgiška republika, s strani EU ga bo vodil izvršni podpredsednik Evropske komisije Valdis Dombrovskis. Slovensko delegacijo v vlogi slovenskega predsedstva Svetu EU bo vodil dr. Stanislav Raščan, državni sekretar v Ministrstvu za zunanje zadeve. V ožjem formatu bodo v Biškeku sodelovali visoki predstavniki EU, srednjeazijskih držav, držav članic, mednarodnih finančnih inštitucij in mednarodnih organizacij. Širši zainteresirani publiki bo na voljo spletno spremljanje dogodka.
 
Kirgiška republika bo v okviru gospodarskega foruma EU – Srednja Azija 5. novembra 2021 organizirala poslovni forum z naslovom "Poslovna partnerstva med EU in državami Srednje Azije". Predvidena je udeležba kirgiške in tuje poslovne skupnosti.  

Zaradi kratkega časovnega okvira predlagamo, da zainteresirani poslovneži interes za sodelovanje na forumu sporočijo neposredno organizatorju.

Kontaktni osebi za registracijo sta: 
 
ter o nameri sodelovanja hkrati obvestijo MZZ RS, gospodarska diplomacija: gospodarska-diplomacija.mzz@gov.si
 
Za udeležbo na dogodkih je pogoj negativni PCR test, ki ne bo starejši od 72 ur. 

Registracija za online spremljanje osrednjega dogodka

Več informacij: