Renault se zavezuje k proizvodnji in zaposlovanju v Franciji v naslednjih treh letih

četrtek, 16. december 2021

Vodstvo skupine Renault in trije sindikati, ki predstavljajo zaposlene (CFE-CGC, CFDT in FO), kar pomeni 75,8 % sindikalno reprezentativnost, so sklenili triletni socialni sporazum, t.i. »Re-Nouveau France 2025«, ki bo podprl preoblikovanje in trajnostno delovanje skupine Renault na ozemlju Francije.

Kot navaja Skupina Renault, s podpisom sporazuma s sindikati postavljajo Francijo v središče svojih industrijskih in tehnoloških dejavnosti. V skladu s sporazumom bo skupina Renault v Franciji proizvajala 9 novih vozil, od katerih je večina 100 % električnih, z ambicioznim ciljem proizvodnje več kot 700.000 vozil na leto v Franciji. Skladno s strateškim načrtom Renaulution sporazum predvideva tudi nova inženirska mesta v Franciji za usposabljanje za električna in povezana vozila ter storitve mobilnosti prihodnosti.

Predvidenih je 1.700 prostovoljnih odhodov. Po drugi strani bo Skupina Renault v času trajanja pogodbe zaposlila 2.500 oseb v treh letih, od tega 2.000 v tovarnah in 500 na inženirskih in terciarnih funkcijah in izvedla 10.000 usposabljanj in prekvalificiranj v vseh podjetjih

Zaveza Skupine Renault, da bodo do l. 2025 na francoskih tleh proizvedli 700.000 vozil, je v skladu z novo strategijo skupino in pomeni večjo okrepitev prisotnosti v Franciji  tudi prek električnega pola na S Francije, ki bo zaživel v l.2022.

Več informacij: fr.media.renaultgroup.com

Pripravila:
mag. Breda Korošec
Veleposlaništvo Republike Slovenije v Parizu
E: Breda.Korosec1@gov.si