Renault Trucks Defence in Thales podpisala memorandum o razumevanju za izvozne trge

sreda, 11. april 2018

Slovesnost je potekala 15. marca 2018 v rezidenci veleposlaništva Francije v Haagu. V prisotnosti obrambnega atašeja Sylvaina Nogretta in vodje oddelka za zakladništvo in gospodarske zadeve pri veleposlaništvu Francije Mathieu Kahna, sta Thales in Renault Trucks Defense SAS podpisala Memorandum o razumevanju integracije komunikacijskih sistemov SOTAS v vozila Renault Trucks, namenjenih za izvozne trge. Memorandum sta podpisala Sarraz, direktor partnerstev Renault Truck Defence in Bachri, direktor marketinga in prodaje podjetja Thales na Nizozemskem.

Zahvaljujoč domačemu elektronskemu omrežju Battlenet Inside je Renault Trucks Defence razvil zmožnost integracije kakršnekoli opreme v svoja vozila. Podpis tega memoranduma o soglasju bo pomagal razširiti njihov portfelj, zlasti v komunikacijah.

Sotas, ki ga je razvilo podjetje Thales, je komunikacijski strežnik vozila z odprto in modularno arhitekturo, zaradi česar se lahko prilagaja različnim operativnim zahtevam. Modularnost sistema omogoča, da se lahko konfigurira za vse tipe vozil in misije. Njegova prilagodljivost omogoča enostavne nadgradnje brez potrebnih ponovnih namestitev. To pa predstavlja logistično prednost za širok spekter vojaških taktičnih vozil na kolesih in gosenicah. Sisteme Sotas uporabljajo v več kot 30 državah po svetu. Thales je zavezan neprestanemu razvoju, povečanju zmogljivosti in povečanju učinkovitosti misije.

Podjetje Renault Trucks Defense oblikuje in izdeluje širok nabor taktičnih, logističnih, oklepnih in ne-oklepnih vozil za vojaške in varnostne sile. Je glavni dobavitelj francoskih kopenskih in posebnih sil, ter odgovoren za vzdrževanje več kot 90 % vseh vozil, ki jih trenutno uporablja francoska vojska. Renault Trucks Defense je glavni dobavitelj ne samo za Francijo, temveč tudi za več kot 60 držav po vsem svetu. Njegov razvoj v Franciji in na izvoznih trgih temelji na intenzivnih partnerskih strategijah.

Podjetje je eden od treh članov konzorcija, kateremu je francosko ministrstvo za obrambo podelilo pogodbo Scorpion. Konzorcij bo sodeloval pri razvoju nove generacije kolesnih oklepnih vozil za francosko vojsko: za VBMR (večnamensko vojaško vozilo) in EBRC (oklepno izvidniško in bojno vozilo). Renault Trucks Defence dobavlja tudi pogonske sisteme in sisteme orožja majhnega kalibra, ki jih upravljata ti dve vozili.

Podjetje Thales pa ponuja visoke tehnološke rešitve. Ima 65.000 zaposlenih v 56 državah. V letu 2017 so prihodki podjetja dosegli 15,8 mlrd EUR.
 
Vir: Electronic News Publishing

Več informacij o globalnih trendih na področju IKT