Rusija po številu okužb dosega nove rekorde!

torek, 13. oktober 2020

V zadnjih 24 urah so v Rusiji presegli rekord okužb s koronavirusom, zabeleženih v enem dnevu. Zadnji rekord so v Rusiji dosegli meseca maja, ko je bila država pod omejevalnimi ukrepi.

V Rusiji so v 12. oktobra 2020 zabeležili kar 13 592 okužb, kar je skupno število okuženih povečalo na 1,2 milijona primerov. Najbolj prizadeti mesti v državi sta Moskva (preko 4395 novih primerov) in St. Petersburg (538).

Število okužb je poleti strmo padlo, a je s prihodom jeseni ponovno skokovito naraslo. V manj kot dveh mesecih so dosegli petmestno število okužb.

Trenutno v Rusiji ne izvajajo strogih restriktivnih ukrepov, kot so denimo karantene. Ne glede na to, pa smo bili spomladi priča državi, ki je izvedla ene najstrožjih restriktivnih ukrepov, saj prebivalcem Moskve ni bilo dovoljeno zapustiti stanovanj, razen za opravke, kot so nakup hrane, medicinska pomoč ali sprehajanje hišnih ljubljenčkov.

Rusija po številu okužb četrta na svetu
Glede na uradne podatke je Rusija četrta na svetu po številu okužb. Na prvem mestu so še vedno Združene države Amerike (7,6 milijona okužb), na drugem Indija (skoraj sedem milijonov okužb), na tretjem mestu pa Brazilija (preko pet milijonov okužb).

Vir: www.bfm.ru/news/455378

Pripravila:
mag. Anastasia Putkina
direktorica Rusko-slovenskega poslovnega Kluba Togliatti
E: putkina.anastasia@mail.ru