S španskimi podjetji o poslovnih priložnostih, Ljubljana, 11. marec 2014

petek, 07. marec 2014


V torek, 11. marca 2014, bo Slovenijo obiskal španski zunanji minister, Jose Manuel Garcia - Margallo v spremstvu manjše gospodarske delegacije. Dogodek organizirajo Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije in Ministrstvom za zunanje zadeve in španskim veleposlaništvom v Sloveniji.

Ob tej priložnosti se bodo ob 14. uri v dvorani C (1. nadstropje) začeli individualni sestanki med podjetji, ob 16. uri v dvorani B (1. nadstropje) pa bo sledil seminar o priložnostih za slovenska podjetja v Španiji. Španski zunanji minister bo spregovoril o trenutni gospodarski situaciji v Španiji in tamkajšnjih poslovnih priložnostih ter možnostih skupnega nastopanja na tretjih trgih.

 

OKVIRNI PROGRAM:

14.00 - 15.30 Poslovni pogovori (B2B) med predstavniki slovenskih in španskih podjetij (dvorana C, 1. nadstropje)
seznam in opisi podjetij
15.30 - 16.00 Registracija udeležencev seminarja
16.00 - 16.50 Seminar: Priložnosti pri poslovanju na španskem trgu 
(dvorana B, 1. nadstropje)

Uvodni nagovori:
mag. Samo Hribar Milič, predsednik GZS
dr. Stanislav Raščan, generalni direktor Direktorata za gospodarsko diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve

Osrednji gostje: 
Metod Dragonja, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Slovenije
Jose Manuel Garcia – Margallo, zunanji minister Španije
Matej Runjak, član uprave SOD

16.50 - 17.15 Vprašanja in odgovori
17.15 - 17.45 Pogostitev

Seminar in sestanki bodo v angleškem jeziku.

 

Dogodek je v prvi vrsti namenjen slovenskim podjetjem, ki razmišljajo o širitvi poslovanja na Iberski polotok oziroma tam že poslujejo.

S španske strani so udeležbo potrdila naslednja podjetja:

 • Grupo Isolux Corsan, S.A. 
  V globalnem merilu skupina velja za referenco na področju koncesij, energetike, gradbeništva in industrijskih storitev z izkušnjami 80-letnega strokovnega delovanja. Deluje mednarodno, najbolje na področju visokonapetostnega prenosa električne energije, upravljanja cest in parkirišč. Podjetje si je utrdilo položaj med svetovnimi specialisti za gradnjo EPK projektov sončnih foto napetostnih elektrarn.
 • Sener Ingenieria y Sistemas, S.A. 
  Je družba za inženiring in gradbeništvo z več kot 50-letnimi izkušnjami. Specializirani so na področjih gradbeništva in arhitekture, vesoljske tehnologije, aeronavtike, vozil, pogonskih in kontrolnih sistemov, moči in procesov ter inženiringa marin.
   
 • Idom, S.A. 
  Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1957 in je postalo vodilna skupina v inženirskih sektorjih, povezanih z industrijo, energijo, infrastrukturo, arhitekturo in ima več kot 2.500 strokovnjakov v 16-ih državah po vseh celinah.
   
 • Mafex, S.A. 
  Špansko železniško združenje je neprofitna organizacija, namenjena spodbujanju izvoza svojih članov. Člani družbe za Mafex delujejo v različnih sektorjih železniške industrije: ponudba materialov za proge, vozne parke, signalizacija in elektrifikacija, inženiring in svetovanje, infrastrukturna gradnja, vzdrževanje ...
   
 • Kripsol Industrial, S.L. 
  Podjetje je v svetovnem merilu referenčno v ponudbi bazenov, vodilni položaj pa je doseglo še na področjih sistemov za oskrbo z vodo gospodinjstev, za kmetijsko in industrijsko porabo ter obsežnih protipožarnih sistemov. 
   
 • Grupo Empresarial Morera & Vallejo
  Glavni steber skupine Morera & Vallejo je zavarovalniška posredovalnica Correduría de Seguros. Ustanovljena je bila  pred več kot 30 leti v Španiji in je prisotna na številnih mednarodnih tržiščih. V Španiji se je uveljavila kot vodilna na področju mediacije. Dandanes sodeluje z vodilnimi svetovnimi zavarovalnicami in pozavarovalnicami.

 

Razpored sestankov po prostorih bo objavljen pred dvorano C pred začetkom srečanj.

Prijazno prosimo, da za prijavo uporabljate le spletno prijavnico, po el. pošti pa lahko posredujete vaša dodatna vprašanja, ki so nadvse dobrodošla.

 

Prijave zbiramo do petka, 7. marca 2014, do 12.00. Kotizacije ni!

 

Več informacij: Vanja Bele, 01 5898 113, vanja.bele@gzs.si

 

Seznam španskih podjetij.