San Juan International Mining Expo, 21. - 23. maj 2024

ponedeljek, 22. april 2024


Datum: 21. - 23. maj 2024

Lokacija: Predio Cepas Sanjuaninas, Rastreador Calivar 239 norte, Rivadavia, San Juan, Argentina

 

Najpomembnejši sejem rudarstva v Argentini


Rudarstvo predstavlja edinstveno priložnost za poslovanje in rast v Argentini, zlasti zaradi trenutnega razcveta panoge, ki je posledica energetskega prehoda, in potrebe po izkoriščanju obsežnega rudarskega potenciala države. Zlasti provinca San Juan je zanimiva za razvoj rudarstva, saj je tam veliko aktivnih in razvijajočih se podjetij za pridobivanje zlata, srebra in bakra, ki skupaj s potencialom pridobivanja litija na severozahodu države predstavljajo osrednji del argentinske rudarske dejavnosti.

V provinci San Juan, eni od najbolj privlačnih regij za naložbe v rudarstvo, od leta 2006 poteka sejem San Juan International Mining Expo, ki je danes najpomembnejša in najbolj reprezentativna nacionalna predstavitev argentinske rudarske dejavnosti.

Sejem, ki poteka vsaki dve leti, je osrednje stičišče rudarske industrije, saj združuje rudarska podjetja, lokalne skupnosti, znanstvene in akademske ustanove ter ključne predstavnike iz javnega in zasebnega sektorja.

Sejem je priložnost za predstavitev izdelkov, storitev in inovacij za rudarsko industrijo, predstavlja pa tudi dinamično platformo za informativne razprave, konference in specializirana srečanja, na katerih si strokovnjaki in vodilni v panogi izmenjujejo ideje in predstavljajo nove trende v sektorju. Poleg tega spodbuja mreženje in ustvarja različne poslovne priložnosti, v katere so vključeni številni industrijski in institucionalni akterji, povezani z rudarstvom.

V okviru letošnjega 10. sejma San Juan International Mining Expo bo potekala tudi prva mednarodna konferenca »Argentina Copper«, na kateri bodo sodelovala vodilna podjetja za pridobivanje bakra na argentinskem trgu ter analitiki in strokovnjaki na področju energetskega prehoda.

Zadnjega sejma se je udeležilo več kot 300 razstavljavcev in več kot 14.000 obiskovalcev.

Spletna stran sejma: www.exposanjuan.com.ar/en

Organizator sejma: Panorama Minero, e-naslov: informes@panorama-minero.com


Foto: www.exposanjuan.com.ar

 

Preberite tudi:

Zakaj na sejme v tujino?Za informacije na www.izvoznookno.si skrbimo: