Sandoz želi v sodelovanju z Avstrijo povečati proizvodnjo antibiotikov

četrtek, 30. julij 2020

 
Švicarsko farmacevtsko podjetje Novartis, enota Sandoz, je sklenilo partnerstvo z avstrijsko vlado o sodelovanju pri spodbujanju integrirane proizvodnje antibiotikov v Evropi.
 
Sandoz namerava v naslednjih petih letih vložiti več kot 150 milijonov EUR za izboljšanje dolgoročne konkurenčnosti svoje dejavnosti proizvodnje antibiotikov v Kundlu. Podjetje bo razvilo proizvodno tehnologijo za aktivne farmacevtske sestavine (API) in končne farmacevtske oblike (FDF).

V skladu s skupnim načrtom bo avstrijska vlada zagotovila oz. koordinirala javno financiranje v skupni vrednosti približno 50 milijonov EUR. Vlada pričakuje, da bo ta pobuda okrepila evropsko proizvodnjo osnovnih zdravil. Novartis je dodal, da je skupni načrt predmet uradne odobritve obeh strani. Sporazum naj bi bil uradno zaključen do konca tega leta.Foto: Sandoz

Generalni direktor Sandoza, Richard Saynor, je dejal: »Antibiotiki so hrbtenica sodobne medicine in naš objekt v Kundlu v Avstriji predstavlja stičišče in središče še zadnje integrirane proizvodne verige za antibiotike v zahodnem svetu. Skupna naložba bo pripomogla, da bo tako tudi ostalo«.

Finančna sredstva avstrijske vlade bodo namenjena novim tehnologijam za razvoj in za proizvodnjo aktivnih sestavin za penicilinska zdravila v Kundlu. Sandoz se namerava kljub globalni cenovni konkurenci, zlasti s Kitajske, v prihodnjih desetih letih zavezati k proizvodnji API penicilina v Evropi.

Vodja podjetja Novartis Technical Operations (NTO) Steffen Lang je dejal: »Ponosni smo, da NTO izkorišča svoje strokovno znanje na področju proizvodnje, da lahko Sandoz še naprej krepi ponudbo teh življenjsko pomembnih zdravil«.

Podjetje je izjavilo, da lahko Sandoz v Kundlu proizvede dovolj penicilina, da lahko zadovolji vsa trenutna povpraševanja po Evropi.
 
Vir: MarketLine News

Več informacij o globalnih trendih na področju kemije, farmacije in biotehnologije