Sarajevo Business Forum 2013, Sarajevo, 17. maj 2013

četrtek, 25. april 2013

Bosna Bank International Sarajevo v sodelovanju z mednarodnimi partnerji in Ministrstvom za zunanje zadeve Bosne in Hercegovine organizira 4. Mednarodno investicijsko konferenco »Sarajevo Business Forum 2013«, ki bo potekala 17. maja 2013 v Sarajevu.

Namen foruma, ki je letos organiziran kot konferenca, je vzpostavitev nove platforme za razvoj potencialov Bosne in Hercegovine in drugih držav jugovzhodne Evrope. Predmet »Sarajevo Business Forum 2013 - Models of Growth and Lessons for Southeast Europe« bodo razprave o uspešnih modelih rasti in razvoja, predstavljene pa bodo tudi najboljše prakse s področja kmetijstva, infrastrukture, energije in turizma.

Sodelovanje na konferenci je najavil dr. Mahathir Mohamed, nekdanji premier Malezije, ki bo predstavil modele rasti in razvoja Malezije. Na konferenci bosta sodelovala tudi gospod Ali Babacan, namestnik premiera Turčije, pristojen za ekonomske zadeve, ki bo predstavil vizijo hitrejšega uspeha in rasti Turčije, ter dr. Danilo Türk, nekdanji predsednik Slovenije, ki bo spregovoril o izkušnjah članstva v Evropski uniji ter evropskih skladih.

V drugem delu konference bodo strokovnjaki, predstavniki institucionalnih investitorjev s področja kmetijstva, infrastrukture, energije in turizma predstavili najboljše mednarodne izkušnje s teh področij in usmeritve za razvoj potencialov. V času trajanja konference bodo med zainteresiranimi podjetji potekali B2B sestanki.

Drugi dan konference bodo za tuje investitorje organizirani obiski proizvodnje domačih proizvajalcev.

Na zadnjih treh konferencah je sodelovalo več kot 1300 investitorjev iz zalivskih držav, Evrope, Azije in Amerike, katerim so bili predstavljeni različni investicijski projekti, od katerih jih je bilo kar nekaj tudi realiziranih.

Več informacij in prijava.

Kontaktna oseba: Haris Hadzic
Telefon: + 387 33 275 264
E-mail: info@sarajevobusinessforum.com