SBC webinar: Kako poslovati z Veliko Britanijo po brexitu?

ponedeljek, 11. januar 2021


Brezplačni SBC webinar Kako poslovati z Veliko Britanijo po brexitu? bo potekal v četrtek, 14. januarja 2021, od 10.00 do 11.00 ure.

SBC Webinar, ki ga SBC Akademija pripravlja v sodelovanju z Britansko-slovensko gospodarsko zbornico, bo odgovoril na bistvena vprašanja, ki zadevajo poslovanje z Veliko Britanijo po odhodu iz Evropske unije.

Združeno kraljestvo je s prvim januarjem 2021 zapustilo enotni trg in carinsko unijo.

  • Kaj se spreminja za slovenske uvoznike in izvoznike?
  • Kaj lahko pričakujemo in s čim se podjetniki že soočajo?
  • Govorci bodo na kratko predstavili prihodnje gospodarske odnose med Slovenijo in Združenim kraljestvom, predvsem pa podali nasvete in aktualne informacije za podjetnike ter odgovorili na njihova vprašanja.


Predavatelji:
Barbara Uranjek, direktorica Britansko-slovenske gospodarske zbornice
Barbara Uranjek se že od samega začetka službovanja na zbornici leta 2016 ukvarja z vprašanji in izzivi britanskega izstopa iz Evropske unije. Zbornica aktivno organizira dogodke povezane s perečimi tematikami in organizira gospodarske delegacije v Združeno kraljestvo. Zbornica aktivno sodeluje z Britanskim veleposlaništvom in britanskim Ministrstvom za mednarodno trgovino, ki ažurno podajata podrobnosti o prihodnjih trgovinskih odnosih.

Azra Begić Milanez, direktorica A Tax International

Boris Kastelic, direktor uprave za carine, FURS
Boris Kastelic je od 2015 direktor Uprave za Carine na Finančni Upravi Republike Slovenije (FURS). V carinskem delu službe je zaposlen že od leta 1997, zato dobro pozna problematiko trgovanja s tretjimi državami. V zadnjih 3 letih se je aktivno ukvarjal s pripravami carinske službe na izstop ZK iz EU in sicer tako na nivoju Republike Slovenije kot tudi na nivoju carinske unije EU.

FURS je v povezavi z izstopom Združenega kraljestva izvedel številne aktivnosti in oblikovala posebno spletno stran, kjer so podane zelo natančne informacije o izvajanju carinskih formalnosti med EU in ZK po 01.01.2021. Informacije in odgovori na konkretna življenjska vprašanja vezano na trgovino med EU in ZK se na tej spletni strani ažurirajo dnevno.

SBC Webinar bo moderiral izvršni direktor SBC.

Vse udeležence vabimo, da ob prijavi napišete tudi vprašanja, ki vas v zvezi z Brexitom najbolj zanimajo. Tako vam bodo predavatelji na SBC Webinarju lahko predstavili odgovore na vaša konkretna vprašanja.

Prijava

Dodatne informacije: SBC Akademija, info@sbc.si