Seminar o dobrih laboratorijskih praksah in smernicah za testiranje

ponedeljek, 08. marec 2021

Seminar o dobrih laboratorijskih praksah in smernicah za testiranje bo potekal v živo v Pekingu 24. marca 2021, hkrati pa tudi preko Zoom aplikacije. Seminar ob podpori OECD soorganizirata Kitajsko združenje pesticidov, Croplife China in Kitajsko združenje za veterinarska zdravila.

Namenjen je izboljšanju izmenjave informacij o ravnanju s kemikalijami in laboratorijskih standardih med strokovnjaki iz ustreznih oddelkov kitajske vlade, strokovnih združenj, OECD in organov drugih držav članic, kot nečlanic OECD.

OECD s Kitajsko sodeluje pri vzpostavitvi spoštovanja smernic Sveta OECD o vzajemnem sprejemanju podatkov (MAD) in DLP. Ker MAD zajema industrijske kemikalije, farmacevtske izdelke, pesticide, biocide, aditive za živila, živinsko krmo ter kozmetiko, so povabili strokovnjake iz ustreznih institucij, da predstavijo najnovejši razvoj politik (standardov) v teh panogah na Kitajskem.

Podjetja in združenja ki želijo seminar spremljati preko spleta, se lahko registrirajo tukaj. Po registraciji bodo s strani organizatorja po e-pošti prejela povezavo do seminarja. 

Okvirni program (pdf)

Pripravila:
Tea Pirih
Veleposlaništvo Republike Slovenije Peking
E: tea.pirih@gov.si