Seminar: Poslovne priložnosti za slovenska podjetja v Južni Koreji in Kambodži, 11. april 2017, Ljubljana

četrtek, 16. marec 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z EuroCham Cambodia, European Chamber of Commerce in Korea - ECCK ter  South-East Asia IPR Helpdesk organizirata brezplačni seminar z naslovom »Priložnosti za slovenska podjetja v Južni Koreji in Kambodži«.  
 
Seminar bo potekal v torek, 11. aprila 2017, z začetkom ob 9.00 uri, v Grand Hotelu Union Business (Miklošičeva 3, 1000 Ljubljana), v dvorani Iris.
 
Strokovnjaki EuroCham Cambodia, European Chamber of Commerce in Korea in South-East Asia IPR Helpdesk bodo udeležencem ločeno predstavili:
  • splošni pregled gospodarstva in aktualne gospodarske razmere v Kambodži in Južni Koreji,
  • poslovne priložnosti za slovenska podjetja v Kambodži in Južni Koreji in trendi v različnih področjih/sektorjih, s poudarkom na predstavitvi področij/sektorjev v vzponu in kako učinkovito iskati poslovne priložnosti, v primeru Južne Koreje bosta tudi dodatno predstavljena živilsko-predelovalna industrija in logistika,
  • praktične informacije podjetjem o možnostih in načinih uspešnega vstopa in poslovanja v Južni Koreji in Kambodži – praktični nasveti kako se pripraviti na vstop na ta dva trga vključno s predstavitvijo priložnosti za izvoz in uporabnimi nasveti kako izvažati v Kambodžo in Južno Korejo, kako najti primernega partnerja, naj kaj morajo biti podjetja pazljiva, izzivi in ovire, najbolj pogoste situacije, s katerimi se srečujejo evropska podjetja v Kambodži in Južni Koreji, itd.
  • poslovna kultura in običaji ter kulturne razlike v obeh državah, ki jih je potrebno prav tako upoštevati pri uspešnem komuniciranju s (potencialnimi) poslovnimi partnerji v teh državah,
  • zaščita intelektualne lastnine v teh državah,
  • predstavitev orodij, storitev in aktivnosti, namenjenih slovenskim podjetjem pri vstopu ali poslovanju na teh trgih, itd..
 Program seminarja

Udeleženci seminarja bodo lahko vzpostavili osebni kontakt s strokovnjaki, zato bodo po zaključku seminarja organizirana vnaprej dogovorjena individualna srečanja s strokovnjaki EuroCham Cambodia, European Chamber of Commerce in Korea in South-East Asia IPR Helpdesk (opcija, vnaprej dogovorjena).
 
Vsa zainteresirana slovenska podjetja vabimo, da potrdite svojo udeležbo na seminarju preko spletne prijavnice (v angleškem jeziku) najkasneje do 9. aprila 2017. Prosimo, da v elektronski prijavnici posebej navedete, s katerim od strokovnjakov se želite srečati. Po uspešno opravljeni prijavi boste prejeli potrditev na vaš elektronski naslov.
 
Udeležba na seminarju je brezplačna! 
 
Dodatne informacije: Mojca Bec Inkret, tel. 01 5309 811, e-mail: mojca.becinkret@spiritslovenia.si.

Prijavnica.
Program.