Šest slovenskih podjetij skupaj z JAPTI na sejmu SIAL 2012 v Parizu

ponedeljek, 22. oktober 2012

JAPTI organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu SIAL, ki bo med 21. in 25. oktobrom 2012 potekal v Parizu v Franciji. Na enem izmed največjih mednarodnih sejmov s področja prehrambne industrije se bo pod okriljem JAPTI predstavilo šest slovenskih podjetij.
 

Sejem SIAL je eden pomembnejših sejmov na tem področju v Evropi in je namenjen živilski industriji, prehrambnim izdelkom in gostinstvu. Na sejmu potekajo predstavitve izdelkov s področja prehrambne industrije, predstavljajo se ponudniki suhomesnih izdelkov, svežega mesa, perutnine, sadja in zelenjave, bio proizvodov, zdrave prehrane in dodatkov, izdelkov za catering, morske hrane, vina, alkoholnih in brezalkoholnih pijač, konzervirane hrane, zmrznjene hrane, mlečnih izdelkov, slaščic ... Sočasno s SIAL-om bosta potekala tudi sejem prehrambnih procesov IPA in sejem IN-FOOD. V letu 2010 se je na sejmu predstavilo 5.600 razstavljavcev, obiskalo pa ga je preko 136.000 obiskovalcev.
 

Na skupinski stojnici pod okriljem JAPTI bo svoje izdelke predstavilo šest slovenskih podjetij, in sicer Panvita MIR, d. d., Pomurske mlekarne, d. d, GEA, d. d., Pivka, d. d., Delamaris, d. o. o. in Košaki TMI, d. d. V okviru sejma bo letos že četrtič potekalo tudi evropsko tekmovanje s področja inovativnosti v živilskem sektorju EcoTrophelia Europe 2012, na katerem se bo pomerila tudi ekipa slovenskih študentov z inovativnim lešnikovim namazom z medom in čokolado Bod' moja.