Škoda Auto v mestu Mladá Boleslav širi svoje proizvodne zmogljivosti

sreda, 14. marec 2018

Češki proizvajalec avtomobilov Škoda Auto namerava v osrednjem delu Češke, v mestu Mladá Boleslav ustvariti približno 3000 novih delovnih mest, če bo dosegel dogovore glede povečanja proizvodnih zmogljivosti na 18 ur.

Škoda Auto mora začeti pripravljati infrastrukturo za razširitev proizvodnih zmogljivosti, zato želi vodstvo podjetja čim prej začeti dogovore z vlado, lokalnimi oblastmi in sindikalisti. S sindikalisti trenutno že potekajo pogajanja, tako glede plač kot glede delovnega časa.

Avtomobilski proizvajalec Škoda Auto je pripravljen investirati več deset mio EUR v razvoj regije. Samo v mestu Mladá Boleslav trenutno zaposluje 23.000 ljudi, kar je več kot polovica mestnega prebivalstva.

Proizvajalec Škoda Auto želi imeti evropsko proizvodno bazo na Češkem, a bi v primeru, da s sindikalisti ne najdejo skupnega dogovora, moral iskati drugo lokacijo.

Lani je podjetje Škoda Auto proizvedlo več kot 1,2 mio vozil, v letošnjem letu pa pričakujejo visoko rast povpraševanja in proizvodnje, zato se trudijo povečati proizvodne zmogljivosti v svojih tovarnah v mestih Mladá Boleslav, Kvasiny in tudi v tujini. Cilj podjetja je, da do leta 2025 proizvede 2 mio avtomobilov letno. Do konca leta 2020 želi podjetje uvesti 19 novih modelov, od teh kar pet električnih.

Proizvajalec Škoda Auto je letos na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil svoj novi model Crossover Vision X, ki ga bodo začeli izdelovati v letu 2019. Letos bodo začeli s proizvodnjo posodobljene Škode Fabia ter luksuzne Laurin & Klement verzije modela Škoda Kodiaq SUV.
 
VIR: CTK - Czech News Agency

Več informacij o globalnih trendih na področju avtomobilske industrije