Skupinska predstavitev slovenskih podjetij na sejmu MAISON & OBJET v Parizu

četrtek, 06. september 2018

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu MAISON & OBJET, ki bo med 7. in 11. septembrom 2018 potekal v Parizu. Na sejmu, ki se uvršča med vodilne dogodke s področja sodobnega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin, se bo na 96 m2 razstavnega prostora pod okriljem agencije predstavilo osem slovenskih podjetij.

SPIRIT Slovenija skupinsko predstavitev na tem sejmu organizira že tretjič. Tako je marca letos objavil javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinskem sejemskem nastopu na omenjenem sejmu. Na skupnem razstavnem prostoru se bo pod okriljem agencije, na 96 m2 razstavne površine, predstavilo osem pohištvenih in oblikovalskih podjetij, in sicer: ASOBI  industrijsko oblikovanje, d. o. o., Donar, d. o. o., Mizarstvo Bolčič, d. o. o., Posredništvo, proizvodnja in trgovina Žiga Lunder, s. p., Rimarket, d. o. o., Tapetništvo Luka Debevec, s. o., TKC, d. o. o. in 3S Design, d. o. o.  Agencija bo za podjetja organizirala individualna poslovna srečanja z oblikovalskimi studii, dizajnerskimi trgovinami, notranjimi oblikovalci in arhitekti tako na sedežih podjetij kot tudi na samem sejmišču. Udeleženci imajo potrjenih že več kot 50 individualnih sestankov.

Poleg tega SPIRIT Slovenija skupaj z  Veleposlaništvom v Parizu 10. Septembra 2018 na slovenskem razstavnem prostoru organizira sprejem, ki se ga bo udeležil tudi veleposlanik RS v Parizu, Andrej Slapničar. Slovenska podjetja so na sprejem  povabila  svoje poslovne partnerje, kar jim bo omogočilo dodatna neformalna druženja in pridobivanje poslovnih kontaktov.

Pariški sejem Maison & Objet velja za vodilni svetovni sejem s področja oblikovanja in poteka dvakrat letno. Sejem, na katerem predstavljajo vrhunske oblikovalske dosežke, predstavlja zakladnico idej in vir informacij za industrijo oblikovanja, obenem pa spodbuja njeno rast tudi z različnim obsejemskim dogajanjem. Septembrski sejem poteka vzporedno s pariškim tednom oblikovanja, ki bo med 6. in 15. septembrom 2018. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: www.maison-objet.com/en/paris.

S skupno predstavitvijo slovenskih podjetij na tovrstnih sejmih si SPIRIT Slovenija skupaj s sodelujočimi podjetji prizadeva storiti pomemben korak naprej k večji prepoznavnosti tako slovenskih pohištvenih podjetij, kot tudi slovenskega oblikovanja v tujini. S tovrstnimi aktivnostmi je pričela že v letu 2015, s skupno predstavitvijo devetih slovenskih podjetij na sejmu 100 % Design v Londonu.

Več informacij o skupinskih predstavitvah slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini