Skupna predstavitev slovenskih podjetij na sejmu AERO v nemškem Friedrichsafnu

sreda, 24. april 2013

SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu AERO, med 24. in 27. aprilom 2013 v nemškem Friedrichshafnu. Na sejmu, ki se uvršča med vodilne evropske strokovne sejme s področja letalske industrije, se na 671 m2 skupnega razstavnega prostora pod okriljem SPIRIT Slovenija predstavlja 8 slovenskih podjetij.

Na sejmu AERO so predstavljeni največji dosežki na področju generalnega, splošnega letalstva in ultralahkega letalstva. Na njem se predstavljajo izdelki, tehnologije in storitve s področja letalske industrije, poslovna, korporativna in zasebna zračna plovila, lahka zračna plovila, jadralna letala, oprema za zračne športe, zračne ladje, baloni, rabljena zračna plovila, modelarstvo, pogonski sistemi, komponente in materiali, avionika in sistemi ter oprema za kabine, goriva in maziva, letalska oprema, vzdrževanje, popravila, oprema za vleko in storitve za letališča. V letu 2012 se je na sejmu predstavilo 580 razstavljavcev iz 27 držav, obiskalo pa ga je več kot 30.000 obiskovalcev. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: www.aero-expo.com
 

SPIRIT Slovenija je februarja letos objavil javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinskem sejemskem nastopu na omenjenem sejmu. Tako se bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem agencije, ki obsega 671 m2 razstavne površine, predstavilo 8 slovenskih podjetij, med njimi tudi Iztok Šalamon iz podjetja C2P, d. o. o. »Slovenija velja za eno od pomembnejših izvoznic malih letal v Evropi. Skupinski nastop podprt z strani državnih institucij kaže na strateško usmerjenost države v dobre projekte. Veliko nam pomeni sofinanciranje sejemskega dogodka, kar nam in tudi drugim pomaga pri odločitvi za udeležbo na takšnih dogodkih,« je prepričan Šalamon. Sicer pa na sejmu pričakujejo nove kontakte potencialnih kupcev, zastopnikov ter dobaviteljev in prepoznavnost v medijih.
 

Nemški sejem AERO predstavlja alfo in omego v letalski industriji, poudarja Refik Fočić iz podjetja ALTENG Letala, d. o. o. »Skupni nastop slovenskih podjetij je pomemben, ker se lahko trgu predstavimo enotno kot država, ki ima na področju letalske industrije določeno število podjetij s kakovostnim in izobraženim kadrom ter velik potencial. Vsekakor je skupinski nastop drugačen, bolj sistematičen, kot v primeru samostojnega nastopa oziroma »izleta volka samotarja«, pravi sogovornik. Sami gredo na sejem predvsem zato, da se predstavijo, saj pričakujejo, da bodo v dveh letih pripravljeni za serijsko izdelavo letal.
 

Skupinskega sejemskega nastopa se bo udeležilo tudi podjetje Pipistrel, ki bo na sejem preko Alp poletelo kar s svojim novim, revolucionarnim štirisedežnim letalom Panthera, ki je bilo lani prvič predstavljeno ravno na tem sejmu.
 

SPIRIT Slovenija v maju pripravlja še 4 skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini, in sicer na sejmu obrambne industrije Istanbul Turčija IDEF, ki bo med 7. in 10. majem 2013 potekal v turškem Istanbulu, na 57. Mednarodnem sejmu tehnike in tehničnih dosežkov, ki bo med 13. in 17. majem 2013 v Beogradu, na Sejmu avtomobilske industrije Automotive Engineering Exposition, ki bo med 22. in 24. majem 2013 v Yokohami na Japonskem in na sejmu blagovnih znamk in potrošnega blaga PLMA's World of Private Label, ki bo med 28. in 29. majem 2013 v Amsterdamu na Nizozemskem. Sicer pa je v letošnjem letu v načrtu 17 skupinskih predstavitev na mednarodnih sejmih v tujini.