Skupna predstavitev slovenskih podjetij na sejmu sodobnega oblikovanja Biennale Interieur v Belgiji

četrtek, 18. oktober 2018

SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu BIENNALE INTERIEUR, ki bo med 18. in 22. oktobrom 2018 potekal v belgijskem mestu Kortrijk, in na katerem se bo predstavilo pet slovenskih podjetij.

S skupno predstavitvijo na tovrstnih sejmih si agencija skupaj s sodelujočimi podjetji prizadeva storiti pomemben korak naprej k večji prepoznavnosti tako slovenskih pohištvenih podjetij, kot tudi slovenskega oblikovanja v tujini.

SPIRIT Slovenija  bo skupinsko predstavitev na tem sejmu, ki se od leta 1969 odvija vsako drugo leto, organiziral prvič. Tako je konec marca letos objavil javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinskem sejemskem nastopu na omenjenem sejmu. Na skupnem razstavnem se bo na 64 m2 razstavne površine predstavilo pet slovenskih pohištvenih in oblikovalskih podjetij, in sicer: ASOBI  industrijsko oblikovanje, d. o. o., Donar, d. o. o., LJ studio, d. o. o., Mizarstvo Bolčič, d. o. o. in 3S Design, d. o. o.
 
Belgijjski sejem Biennale Interieur velja za enega pomembnejših sejmov na svojem področju in je namenjen predstavitvi sodobnega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin. Sejem, na katerem v šestih razstavnih halah na kar 40.000 m2 predstavljajo vrhunske oblikovalske dosežke, predstavlja odlično zakladnico idej in dober vir informacij za industrijo oblikovanja, obenem pa spodbuja njeno rast tudi z različnim obsejemskim dogajanjem tako na sejmišču kot tudi v samem mestu Kortrijk.
 
Finančna sredstva za udeležbo podjetij na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu zagotavlja Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo - Direktorat za lesarstvo.

Več informacij o skupinskih predstavitvah slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini