Slovenska gospodarska zveza v Celovcu: izvrsten čezmejni posrednik, ki gradi mostove med narodi in skrbi za dolgoročne in trajnostne odnose

torek, 30. junij 2020


Bistveno gospodarsko vlogo na avstrijskem Koroškem predstavlja Slovenska gospodarska zveza v Celovcu, ki je med drugim tudi uradni Slovenski poslovni klub v Avstriji. Njihova vloga je dvosmerna, saj pomagajo slovenskim podjetjem pri vstopu na avstrijski trg, avstrijskim podjetjem pa spoznavati slovenski trg in jih povezati s pravimi partnerji. Zveza poleg poslovnega svetovanja in sodelovanja pri EU projektih, organizira številne poslovne dogodke (seminarji, konference, B2B, gospodarske delegacije), ki so dosegli mednarodno prepoznavnost. Prav posebno pozornost namenjano tudi povezovanju mladih v regiji z odmevnim projektom: M.A.J. – Mreža Alpe Jadran, skupaj z drugimi zamejskimi organizacijami.

Benjamin Wakounig, predsednik SGZ: »V 32 letih delovanja smo se razvili v izvrstnega čezmejnega posrednika, ki gradi mostove med narodi in skrbi za dolgoročne in trajnostne odnose. Naše delo temelji na spoštovanju in pospeševanju jezikovne in kulturne raznolikosti v naši skupni regiji.« (Delo, Slovenci v Avstriji, 24. junij 2020)

Dodatne informacije
Slovenska gospodarska zveza v Celovcu
E: office@sgz.at