Slovenska podjetja krepijo sodelovanje s Sankt Peterburgom in Leningrajsko regijo

ponedeljek, 26. oktober 2020

21. oktobra 2020 je potekala spletna konferenca med slovensko javno agencijo za spodbujanje podjetništva SPIRIT Slovenia in predstavniki gospodarskih zbornic mesta Sankt Peterburg in Leningrajske regije. Dogodek se je odvijal ob podpori fundacije Roscongress.

Otvoritvenemu delu konference je sledila predstavitev slovenskih podjetij, ki so dejavna v Sankt Peterburgu in Leningrajski regiji. Med njimi najdemo Bosio, Dewesoft, Instrumentation Technologies, Iskra Sistemi, Iskratel, Marand, Resevo, Seven Refractories, ZITex-GZS in Žejn Group.

Javna agencija za spodbujanje podjetništva SPIRIT Slovenia je podpisala memorandum o poslovnem sodelovanju s Sankt Peterburgom in Leningrajsko regijo.

»Rusija in Slovenija vzdržujeta dolgoletno prijateljstvo. Od zmeraj smo aktivno vzpostavljali znanstvene stike, še posebej na področju humanistike, na kar je vplivala sorodnost med ruskim in slovenskim jezikom. V Rusiji deluje več kot 200 slovenskih podjetij, in sicer v 60 regijah. Razvijajo se obetavni projekti na področju energetike, transportne infrastrukture, telekomunikacij, farmacije in drugje. Letos je osrednjega pomena postalo seveda sodelovanje na področju zdravstva in medicine. Prepričan sem, da bo ta seminar pomagal okrepiti vezi med člani slovenske in ruske poslovne skupnosti ter našel nove točke rasti za podjetja obeh držav. Hkrati bo memorandum, ki sta ga podpisali fundacija Roscongress in agencija SPIRIT Slovenia, dal nov zagon nadaljnjemu sodelovanju naših organizacij za dogodke na spletu in v živo v prihodnje.« S temi besedami je podpis memoranduma o sodelovanju pospremil direktor in predsednik fundacije Roscongress Aleksander Stugljev.

Fundacija Roscongress je družbeno orientirana neprofitna razvojna institucija in glavni organizator mednarodnih konvencij, kongresov, razstav ter poslovnih, družbenih, športnih, javnih in kulturnih prireditev. Ustanovljena je bila leta 2007 s ciljem pripomoči razvoju gospodarskega potenciala Rusije, promovirati njene nacionalne interese ter krepiti podobo države. Dogodkov Roscongressa se vsako leto udeležijo gostje iz 208 držav in območij.

Vir: roscongress.org/en/news/fond-roskongress-i-spirit-slovenija-podpisali-memorandum-o-sotrudnichestve/

Pripravil:
Vladimir Putkin
Direktor "RSB CLUB MSK" D.O.O.
E: vvptlt@list.ru
W: atise.ru/moscow