Slovenska podjetja na sejmu LOGITRANS 2013 v Istanbulu

sreda, 27. november 2013

Delegacija slovenskih gospodarstvenikov je v v Istanbulu v organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Združenjem za promet in Centrom za mednarodno poslovanje na Gospodarski zbornici Slovenije med 21. in 24. novembrom 2014 obiskala transportno - logistični sejem LOGITRANS 2013.

Transportno - logistični sejem Logitrans v Istanbulu (v organizaciji Messe München International) postaja vse pomembnejše stičišče poslovnežev in strokovnjakov s področja transporta in logistike, ki jih zanima poslovanje s Turčijo in trgi, do katerih se preko nje dostopa. Obenem Turčija postaja vse pomembnejša regionalna gospodarska velesila, ki vzbuja veliko zanimanje tudi med slovenskimi poslovneži. Lani je tako 6. Logitrans privabil 194 razstavljalcev iz 16 držav in preko 12.600 obiskovalcev iz 53 držav, letos pa je bilo razstavljavcev že 224 iz 57 držav, sejem pa je obiskalo več kot 15 tisoč obiskovalcev.

Skoraj 30-članska delegacija slovenskih transportnih in logističnih ter s tem povezanih podjetij je obiskala sejem in razstavni prostor Luke Koper ter se udeležila poslovno promocijskega in “networking” dogodka omenjenega podjetja, na katerem so se slovenski predstavniki srečali s povabljenimi turškimi in mednarodnimi partnerji.

V Istanbulu deluje več kot 300.000 podjetij, ki predstavljajo velik poslovni potencial, do katerega želijo dostopati tudi slovenska podjetja. V času obiska je bilo po besedah udeleženih podjetij vzpostavljenih veliko obetavnih poslovnih stikov,  sklenjenih pa tudi nekaj poslov.

Igor Pristavc iz podjetja Prigo, d. o. o. se je delegacije udeležil zaradi pridobitve novega kroga poslovnih partnerjev. »Proti pričakovanjem smo uspeli pridobiti tudi nekaj konkretnih poslov. Turško gospodarstvo je v razvoju, temu moramo slediti tudi mi, da se bomo čim prej spravili ven iz krize. Sama delegacija je bila uspešna tudi zato, ker smo se srečala slovenska podjetja iz te panoge in utrdila povezave med seboj

Dalibor Stipanič iz podjetja Ekspres, d. o. o.  je v času delegacije dobil en konkreten posel in nekaj perspektivnih kontaktov, kako pa se bodo ti nadaljevali pa je odvisno od obeh strani, je prepričan.

Branko Butala iz podjetja Comark, d. o. o.: »Naše podjetje se ukvarja z organizacijo projektov v logistiki, izrednih prevozov, sem smo prišli z namenom, da se srečamo s špediterji, ladjarji in prevozniki iz tega področja, ki so podaljšana roka do Kavkaza, Kaspijskega morja in Črnega morja oziroma do celotne regije