Slovenska podjetja uspešno predstavila svoje izdelke nabavnikom trgovske verige OBI

četrtek, 09. marec 2017

Na dnevu dobaviteljev, ki ga je 8. marca 2017 organizirala javna agencija SPIRIT Slovenija, je 32 slovenskih podjetij predstavilo svoje izdelke nabavnikom iz podjetja Emil Lux GmbH in si tako povečalo možnosti za vstop na prodajne police trgovske verige OBI v Evropi.

Podjetje Emil Lux GmbH je del skupine OBI Holding Group, ki išče dobavitelje izdelkov za celotno mrežo 650 trgovin OBI v Evropi in Ruski federaciji, od katerih jih je več kot polovica locirana v Nemčiji. Po besedah Krzysztofa Dabrowskega, nabavnega specialista iz podjetja Emil Lux GmbH, želijo nabavne možnosti razširiti, zato iščejo dobavitelje tudi v Sloveniji. Odprti so za sodelovanje tako z večjimi, kot tudi manjšimi, fleksibilnimi podjetji, ki lahko dobavijo ustrezne izdelke. Pogovore s slovenskimi podjetji ocenjuje kot zelo uspešne, saj jim je uspelo dobiti dober vpogled v njihovo ponudbo, sledili pa bodo nadaljnji dogovori o poslovnem sodelovanju.

Na individualnih sestankih so imela slovenska podjetja priložnost predstaviti svoje izdelke, s katerimi bi lahko vstopili in dopolnili prodajni program trgovin OBI, pridobiti poslovne kontakte z nabavniki in dobiti vpogled v trende na področju panoge DIY (»do it yourself« oziroma »naredi sam«), preveriti svoj poslovni koncept in konkurenčnost svojih izdelkov ter se seznaniti s potrebami, zahtevami in delovanjem podjetja OBI.

Slovenska podjetja so dogodek ocenila kot odlično priložnost za pridobivanje novih kontaktov in kupcev ter širitev prodaje na tuje trge. »Slovenski podjetniki, predvsem manjši in srednje veliki nenehno iščemo možnosti vzpostavitve kontaktov z novimi potencialnimi kupci in distributerji. Tovrstni dogodki vsekakor prispevajo k temu, zato podpiramo podobne dogodke tudi v prihodnosti,« je koristnost dogodka ocenila Ksenija Kamenik iz podjetja Gorenje Keramika. Kljub temu da je šlo za začetne, predstavitvene sestanke med slovenskimi podjetji in nabavniki za podjetje OBI, je kar nekaj podjetij izrazilo zadovoljstvo nad realnimi možnostmi za sklenitev poslov.

Javna agencija SPIRIT Slovenija z namenom vključitve slovenskih podjetij v globalne dobaviteljske verige po uspešno izvedenih dnevih dobaviteljev v podjetjih kot so BMW, Škoda, Avtovaz, SPAR, KaDeWe in OBI tudi v letošnjem letu nadaljuje z organizacijo dnevov dobaviteljev v tujih podjetjih s področja avtomobilske in živilske industrije. Aktualni dogodki bodo objavljeni na spletni strani za slovenske izvoznike www.izvoznookno.si.

SPIRIT Slovenija, javna agencija