Slovenski gospodarstveniki uspešno zaključili svoj obisk v Neaplju

torek, 17. marec 2015

Na razstavišču Mostra D' Oltremare v Neaplju je konec preteklega tedna potekal poslovni dogodek Forum Agenti Mediterraneo 2015ki je bil namenjen iskanju poslovnih partnerjev med ponudniki izdelkov ali storitev na eni ter zastopniki in agenti, ki pokrivajo italijanski trg na drugi strani. V okviru dvodnevnega poslovnega dogodka so potekali individualni sestanki med približno 70 sodelujočimi italijanskimi in tujimi podjetij s preko 3000 agenti in zastopniki iz celotne italijanske regije. 

 

Tokratnega dogodka v Neaplju se je udeležilo pet slovenskih podjetij: IMP PUMPS, d. o.  o. (obtočne črpalke), ISKRA, d. d. PE Kondenzatorji, KONSTILL, d. o. o. (avtomobilska oprema), OBKOV, d. o. o.(plinske vzmeti) in TINA, d. o. o. (prehrambni izdelki).

 

Slovenski gospodarstveniki so se srečali z zastopniki in agenti, ki pokrivajo predvsem centralni in južni italijanski trg in v okviru dogodka opravili okoli 80 poslovnih razgovorov. Slovenski udeleženci so prepričani, da lahko določeni razgovori na poslovnem dogodku pripeljejo do konkretnega poslovnega sodelovanja. Trije predstavniki podjetij pa se že dogovarjajo o konkretnih poslih. 

 

V okviru poslovnega dogodka ja bila na sejmišču organizirana tudi predstavitev slovenskega gospodarstva in vseh sodelujočih podjetij. 

 

Udeležbo slovenskih podjetij na Forum Agenti Mediterraneo so skupaj organizirali Javna agencija SPIRIT Slovenija, Gospodarska zbornica Slovenije ter Veleposlaništvo RS v Rimu. 

 

Z dogodki, ki jih pod imenom FORUM AGENTI skupaj organizirajo različna italijanska združenja agentov in zastopnikov so slovenska podjetja zelo zadovoljna. Izkazala so se kot dobro izhodišče za vstop italijanskih in drugih tujih podjetij na področje celotne Italije in na trge drugih držav, na njih pa podjetja dobijo veliko število dobrih neposrednih kontaktov, ki lahko vodijo do konkretnih poslov. Slovenska podjetja so se tovrstnega dogodka udeležila že petič, v zadnjih dveh letih so bili podobni dogodki organizirani v Rimu, Neaplju ter dvakrat v Milanu, organizatorji pa že napovedujejo naslednja dva dogodka, in sicer junija v Veroni ter novembra v Milanu.