Špansko podjetje z rastlinsko hrano Heura Foods cilja na Skandinavijo

ponedeljek, 31. avgust 2020

Mlado podjetje Heura Foods, dobavitelj rastlinskih živil, želi vstopiti na še en izvozni trg ter postati distributer za Skandinavijo. Podjetje s sedežem v Barceloni, ustanovljeno leta 2017, sodeluje s švedskim distributerjem Kale United, ki se ukvarja z živili na rastlinski osnovi. Kale United je tudi delničar podjetja Heura Foods.

"Skandinavsko podjetje deli naše poslanstvo pri ustvarjanju bolj trajnostnega sveta. Globalna skupnost za spreminjanje igre, s katero želimo ozaveščati o dejanskem vplivu živine, bo eden ključnih dejavnikov našega uspeha," je dejal izvršni direktor Heure in soustanovitelj Marc Coloma. "Raziskava podjetja Ernst & Young je pokazala, da 24 odstotkov skandinavskih potrošnikov napoveduje, da bo v naslednjih petih letih predvsem zaradi zdravstvenih in okoljskih razlogov pojedlo manj mesa, 34 odstotkov skandinavskih potrošnikov pa je navedlo, da bo jedlo več vegetarijanske hrane."

Heura, ki je že prisotna v sedmih drugih državah, je leta 2019 ustvarila 2,5 milijona EUR prometa. Podjetje še nima potrjenih seznamov v Skandinaviji, vendar je Coloma prepričan, da bodo njihovi izdelki všeč lokalnim potrošnikom. "Predstavljamo drugo generacijo rastlinskega mesa, pri čemer se ne osredotočamo le na zagotavljanje odličnih čutnih izkušenj, temveč tudi na izjemne hranilne snovi, zaradi katerih bo živalsko meso postalo zastarelo. Ta pristop je posledica naše mediteranske dediščine."

Heura želi na skandinavski trg lansirati svoje alternative piščančjemu in govejemu mesu v regiji, najprej se bo usmerila na švedski trg.
"Skrb za trajnost v skandinavskih državah pomeni, da so to vse države, kjer bo v naslednjih letih povpraševanje po rastlinskem mesu naraščalo," je dejal Coloma. "Odločili smo se, da se bomo najprej začeli širiti na Švedsko, saj ima več prebivalcev in večjo porabo mesa na prebivalca, po podatkih Organizacije za prehrano in kmetijstvo znaša 77,06 kg na osebo. Sledila ji bo Norveška."

Vir: MarketLine News

Več informacij o globalnih trendih na področju živilske industrije