SPIRIT Slovenija s podjetji ponovno na največjem evropskem sejmu orodjarstva Moulding Expo v Stuttgartu

ponedeljek, 20. maj 2019

Javna agencija SPIRIT Slovenija že drugič organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Moulding Expo, ki bo med 21. in 24. majem 2019 potekal v Stuttgartu. Na vodilnem evropskem sejmu s področja orodjarstva se bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem agencije predstavilo sedem slovenskih podjetij. Letos bo v okviru sejma potekal tudi Slovenski dan, na katerem bo predstavljeno področje orodjarstva v Sloveniji ter možnosti za povezovanje z nemško orodjarsko industrijo ter vnaprej dogovorjeni sestanki med slovenskimi in tujimi podjetji.

Sejem Moulding Expo, ki se odvija vsako drugo leto, je namenjen predstavitvi izdelkov in tehnologij s področja orodjarstva in modeliranja, izdelave prototipov, hitrega oblikovanja prototipov in vzorcev, orodij za litja, orodij za oblikovanje kovin, CAD/CAM tehnologij in orodij, procesiranja, simuliranja ter sorodnih vsebin. V letu 2017 se je na sejmu predstavilo 763 razstavljavcev iz 26 držav, obiskalo pa ga je 14.000 obiskovalcev. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani www.moulding-expo.de.

Letos je agencija skupinsko predstavitev na sejmu nadgradila in v sodelovanju s TECOS razvojnim centrom orodjarstva Slovenije in Generalnim konzulatom RS v Münchnu 21. maja 2019 ob 14. uri v okviru sejma pripravila Slovenski dan. Na njem bo udeležencem predstavljena slovenska orodjarska industrija in njeni potenciali ter priložnosti za povezovanje z nemško orodjarsko industrijo. Sledili bodo vnaprej dogovorjeni poslovni sestanki med slovenskimi in tujimi podjetji. Udeležencem bo vas čas na voljo tudi informacijski pult za vsa morebitna povpraševanja.

SPIRIT Slovenija je novembra lani objavil javno povabilo podjetjem za skupno udeležbo na omenjenem sejmu. Tako bo na skupinskem razstavnem prostoru pod okriljem agencije, ki obsega 70 m2 razstavne površine in je v sejemski hali številka 5 (številka razstavnega prostora 5C56), svoje izdelke in storitve predstavilo sedem slovenskih podjetij, in sicer DAG, d. o. o., Koper, Grelci Maras, d. o. o., Kolektor orodjarna, d. o. o., Orkoplast, d. o. o., TECOS razvojni center orodjarstva Slovenije, Sofimax, d. o. o. in Tehmetal, d. o. o. Nekateri že imajo poslovne partnerje na tem trgu, drugi se tja odpravljajo prvič.

Ivan Maras, Grelci Maras, d. o. o.: »Bistvena prednost tovrstnih nastopov je večji prostor, ki si ga delimo z več podjetji in  možen sinergijski učinek, predvsem pa dober občutek nastopanja pod znamko države »I feel Slovenia.« Na sejmu bomo predstavljali naše izdelke, predvsem so to električni grelci za orodja in stroje in pa naš relativno nov izdelek, to so toplokanalni temperaturni regulatorji. V Nemčiji prodajamo že vrsto let, na tem trgu imamo tudi več zastopnikov, priložnosti je še veliko, saj je za naš posel to največji trg v EU. Od udeležbe pričakujemo predvsem stik z novimi strankami, želimo namreč najti več neposrednih končnih kupcev.

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v letošnjem letu poleg tega sejma že organizirala skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na petih mednarodnih sejmih v tujini, do konca leta pa bo skupaj s podjetji prisotna še na šestih sejmih. Pravkar pa je objavila tudi javno povabilo podjetjem za posredovanje interesa za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2020.


Več informacij o sejmih v tujini