SPIRIT Slovenija s podjetji v Burkino Faso

sreda, 26. februar 2014

Javna agencija SPIRIT Slovenija bje skupaj s petimi slovenskimi podjetji prisotna na mednarodnem poslovnem forumu AFRICALLIA 2014, ki se med 26. in 28. februarjem 2014 odvija v afriški državi Burkina Faso.

 

Dogodek AFRICALLIA 2014 v mestu Ouagadougou predstavlja najpomembnejši več sektorski dogodek za mala in srednja podjetja v zahodnem delu Afrike. Namenjen je poslovnemu mreženju malih in srednjih podjetij iz vseh sektorjev, ki načrtujejo širitev na nove trge ali iščejo nove poslovne partnerje predvsem v Zahodni Afriki - državah UEMOA - Zahodno afriške ekonomske in monetarne unije, katere članica je tudi Burkina Faso. Skupnost je bila ustanovljena v začetku leta 1994, da bi povečali konkurenčnost preko skupnega trga, koordinacijo ekonomskih politik držav članic ter nadzor in harmonizacijo fiskalnih politik. Gre za skupni trg osmih držav, nekdanjih francoskih in britanskih kolonij, v zahodnem delu Afrike z več kot 100 milijoni prebivalcev. Trg UEMOA sestavljajo Benin, Burkina Faso, Slonokoščena obala, Gvineja Bissau, Mali, Niger, Senegal in Togo.

 

Države zahodne Afrike so zanimive tudi za slovenska podjetja, predvsem zaradi relativno cenovno ugodne ladijske dostave blaga. Največ priložnosti se zaradi pospešene gradnje infrastrukture v tem delu sveta ponuja različnim inženirskim in projektantskim podjetjem. Zaradi velikega števila prebivalstva je veliko priložnosti tudi na področju farmacije, dobave medicinskih pripomočkov, različnih rešitev za pridobivanje pitne vode, prodaje plovil in opreme za plovila, opreme za ribištvo in kmetijstvo (predvsem shranjevanje in sortiranje različnih pridelkov), dobave nekatere vrste prehrane, opreme za gradbeništvo, opreme za proizvodnjo hrane, opreme za lesno industrijo in energetike.
 
Za podjetja bo v okviru tridnevnega mednarodnega poslovnega foruma AFRICALLIA 2014 organiziranih 15 vnaprej dogovorjenih individualnih sestankov (B2B), dogovorjeni pa so tudi sestanki na različnih ministrstvih. Na dogodku bo prisotnih več kot 500 podjetij, največ iz afriških držav UEMOA.

 

Več informacij o dogodku