SPIRIT Slovenija z 19 podjetji in institucijami na vodilni logistični sejem

ponedeljek, 03. junij 2019

Javna agencija SPIRIT Slovenija že organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Transport & Logistic, ki bo od 4. do 7. junija 2019 potekal v Münchnu. Na vodilnem svetovnem sejmu s področja logistike in spremljajočih dejavnosti se bo pod okriljem agencije na skupnem razstavnem prostoru predstavilo 19 slovenskih podjetij in institucij, na stojnici pa bodo potekali tudi številni obsejemski dogodki.

Sejem Transport & Logistic, ki se odvija vsako drugo leto, je namenjen predstavitvi storitev s področja tovornih transportnih sistemov, logističnih storitev, prevozništva, informacijskih tehnologij, intralogistike in sistemov za upravljanje skladiščenja ter identifikacije vozil. V letu 2017 se je na sejmu predstavilo 2.162 razstavljavcev iz 62 držav, obiskalo pa ga je več kot 60.000 obiskovalcev. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: www.transportlogistic.de.

SPIRIT Slovenija je novembra lani objavil javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinskem sejemskem nastopu na omenjenem sejmu. Tako bo na skupinskem razstavnem prostoru pod okriljem agencije, ki obsega 280 m2 razstavne površine in je v sejemski hali številka A4 (številka razstavnega prostora 219/320), svoje izdelke in storitve predstavilo kar 19 slovenskih podjetij in institucij, in sicer Adria kombi, d. o. o., Centralog, d. o. o., Comark, d. o. o., Dars, d. d., Europacific, d. o. o., Express, pomorske storitve in špedicija d. o. o.,  Fining d. o. o., Globelink eg sol, podjetje za mednarodni transport, d. o. o., Globus, d. o. o., Intereuropa, d. d., Interservice, d. o. o., Luka Koper, d. d., Prigo d. o. o., Pišek & HSF logistics, d. o. o., Semenič transport d. o. o., Špedicija Goja, d. o. o., T. P. G. logistika, d. o. o., Unitransport, logistika in špedicija, d. o. o. in Združenje za promet pri GZS.

Gre za celovit pristop in predstavitev slovenske logistike na največjem logističnem sejmu, ki ga je letos agencija še nadgradila. Tako bo na skupnem razstavnem prostoru vse dni potekalo zanimivo dogajanje. V torek, 4. 6. 2019, bo za tujo poslovno in strokovno javnost ob 14. uri organiziran sprejem s predstavitvijo slovenske logistične panoge, na katerem bodo prisotni minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek, ter predstavniki slovenske gospodarske diplomacije. V sredo, 5. 6. 209 bo sledil Luški dan in v četrtek, 6. 6. 2019, Slovenski logistično-transportni dan.

Ob tej priložnosti je agencija pripravila tudi dve brošuri, v prvi je predstavljen slovenski logistični sektor, v drugi pa vsa slovenska podjetja, ki nastopajo na sejmu.

Več informacij o sejmih v tujini
Več informacij o globalnih trendih na področju transporta