Spletna tržnica Amazon - Kako začeti, kaj moram vedeti in razumeti, praktični primeri

petek, 13. november 2020

Vabimo vas na spletno delavnico Spletna tržnica Amazon - Kako začeti, kaj moram vedeti in razumeti, praktični primeri, ki bo potekala v četrtek, 19. novembra 2020, od 10.00 do 12.30, preko aplikacije Microsoft Teams Meeting.

Svetovna spletna prodaja še vedno strmo narašča zato sta digitalizacija poslovanja in vpeljava spletne prodaje v poslovno strategijo in poslovanje nujni za obstoj številnih podjetij. Ena izmed rešitev in poslovnih priložnosti kako z izdelki vstopiti v svetovni splet in jih ponuditi čim večjemu številu kupcev je Amazon, največja spletna tržnica in spletna platforma, ki z več kot 300 milijoni aktivnimi uporabniki, v več kot 180 državah, predstavlja nov prodajni kanal in izziv mnogim podjetjem tudi v Sloveniji.

Na spletni delavnici bomo pogledali kakšne izzive prinaša slovenskim podjetjem prodaja na spletni tržnici Amazon, spoznali bomo osnovne pojme, ki so ključni za začetek prodaje in uspešnega poslovanja na Amazonu, kakšne so priložnosti, pasti, kako in zakaj se vključiti in priključiti največji prodajni spletni platformi.

Vsebina spletne delavnice:
  • Uvodna predstavitev spletne tržnice Amazon
  • Modeli in načini prodaje na Amazonu (kako odpreti račun, stroški, itd)
  • Kateri standardi GS1 so pomembni za registracijo izdelka na Amazonu
  • Kako izdelke identificiramo in označimo
  • Amazon FBA – logistika
  • Praktični primeri
  • Razumevanje zmožnosti, zahtev in posledic prodaje na Amazonu


Spletno delavnico bosta povezovala in neposredno odgovarjala na vaša vprašanja Jernej Mežan, specialist za taktično nabavo IT software kategorije s fokusom na optimizacijo delovnih procesov in globalno standardizacijo predmetov nabave pri Amazonu ter Matjaž Martini, tehnični svetovalec in strokovnjak za globalno identifikacijo in črtno kodiranje v GS1 Slovenija.

Na spletno delavnico se prijavite tukaj.

Prijava in način sodelovanja
Spletna delavnica bo potekala v obliki video konference, preko aplikacije Microsoft Teams Meeting. Prijave sprejemamo do vključno srede, 18. novembra 2020. Sodelovanje je brezplačno, prijava pa obvezna. Vse udeležence vabimo, da nam ob prijavi posredujete tudi vaša vprašanja v zvezi s tematiko spletne delavnice. Vprašanja nam lahko posredujete tudi na elektronski naslov ptz@gzs.si. Na vprašanja bomo podali odgovore v sklopu delavnice. Navodila za elektronski pristop k delavnici in povezavo preko katere jo boste lahko samo spremljali ali pa tudi zastavili vprašanje, vam bomo poslali dan pred dogodkom na vaš elektronski naslov.

Več informacij:
Gospodarska zbornica Slovenije - PTZ