Spletni seminar o pridobitvi potrdila o nastanku škode zaradi višje sile, 26. februar 2020

torek, 25. februar 2020

EU trgovinska zbornica na Kitajskem (EUCCC) in EU SME Center v Pekingu bosta 26. februarja 2020 organizirala spletni seminar o pridobivanju potrdila o nastanku škode zaradi višje sile.

Seminar bo potekal od 15:00 do 16:25 po pekinškem času (08:00 do 09:25 po srednje evropskem času). Sodelovanje je omogočeno tudi nečlanom, pristojbina je 80 CNY (okoli 10 EUR). Prijava

Kitajska zakonodaja določa, da mora kitajsko podjetje v primeru, ko pogodba ne vsebuje konkretnih določb o povračilu škode zaradi višje sile, dokazati njen obstoj in vpliv na izpolnjevanje pogodbenih obveznosti. Epidemija COVID-19 je imela velik negativni vpliv na poslovanje kitajskih podjetij in njihovih partnerjev iz tujine ter povzročila zamude in ostale težave pri izpolnjevanju pogodbenih določil.

Kitajski svet za promocijo mednarodne trgovine je pooblaščena uradna inštitucija, ki podjetjem, registriranim na Kitajskem, izdaja omenjena potrdila, tudi preko lokalnih podružnic v večjih kitajskih mestih in provincah. Prijava poteka preko njihove spletne strani www.rzccpit.com/. Osnovne informacije so v angleškem jeziku na voljo na spletni strani en.ccpit.org.

Na priloženih spletnih straneh so odgovori na najpogostejša vprašanja glede izdaje potrdil in posebna stran z odgovori za podjetja, ki so se v času restrikcije potovanj nameravala udeležiti katerega od komercialnih sejmov.

Pripravil:
Miloš Prislan
Konzulat Republike Slovenije v Šanghaju
E: milos.prislan@gov.si